Molton of hoeslaken? Wat is het verschil?

molton, hoeslaken, bedlinnen

Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat een molton en een hoeslaken één en hetzelfde product zijn. Toch verschilt een molton wel degelijk van een hoeslaken. Hoewel je ze beide om je matras of topper doet, zijn het twee verschillende producten met allebei hun eigen kenmerken en eigenschappen. In deze blog willen we de belangrijkste verschillen tussen een molton en een hoeslaken voor jou op een rijtje zetten. Lees je mee?

Het materiaal waarvan het gemaakt is

Hoeslakens kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt. Dit kunnen natuurlijke materialen zijn zoals katoen, maar ook synthetische materialen zoals polyester, acryl en polyamide. Deze synthetische materialen zie je veel terugkomen bij goedkopere hoeslakens. De wat duurdere varianten worden vaak uit katoen vervaardigd. Dit kan percaline katoen zijn, maar ook katoen satijn bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een extra zacht, warm en comfortabel hoeslaken van flanel, badstof of jersey? Ook moltons worden veelal gemaakt van katoen. In vergelijking met een ‘standaard’ hoeslaken, is dit een wat dikker soort katoen dat aan één of beide zijden geruwd is. Deze ruwe zijde ontstaat door het zogenaamde ‘moltonneren’. Sommige moltons bestaan echter uit 50 procent katoen en 50 procent polyester. Deze moltons hebben door de toevoeging van polyester een extra hoog absorptievermogen.

Het doel dat het dient

Ook wanneer we kijken naar het doel van een molton of hoeslaken zien we een duidelijk verschil. Zo is een molton puur en alleen bedoeld om je matras of topper te beschermen tegen onder ander stof en vuil, maar vooral ook transpiratievocht en dergelijke. Wist je dat je per nacht maar liefst een halve liter vocht kunt verliezen in de vorm van zweet? Zonder een goede absorberende en vochtregulerende molton om het matras of topper, zou al dat vocht rechtstreeks in je matras of topper verdwijnen. Een ideale voedingsbron voor bacteriën. Niet zo heel fris dus! Een hoeslaken doe je vervolgens weer om de molton heen. Een hoeslaken alleen is onvoldoende om al het vocht tegen te houden. In combinatie met een molton zorgt een hoeslaken voor extra bescherming en een fijne, comfortabele nachtrust. Wil je jouw bed fleurig opmaken? Met een hoeslaken in een mooie kleur gaat dat zeker lukken!

Molton of hoeslaken van zeer hoge kwaliteit kopen?

Wil je graag een molton of hoeslaken van zeer hoge kwaliteit kopen? Dan kunnen wij jou de Cinderella moltons en hoeslakens van harte aanbevelen. De moltons en hoeslakens van deze online aanbieder worden stuk voor stuk van de beste kwaliteit katoen gemaakt en dat merk je! Bestel vandaag nog jouw bedlinnen online. Voordat je het weet droom je heerlijk weg.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *