Mijn Pokégoals voor 2019

Dat ik in mijn vrije tijd stevig op jacht ga naar Pokémon. Dagelijks tijdens het uitlaten van de hond speel ik het spel en zoek ik naar soorten die ik nog niet heb. Via Instagram krijg ik regelmatig vragen en opmerkingen van andere spelers die ook mijn blog lezen. Tijd om eens te vertellen hoe ik speel en wat mijn goals zijn voor dit jaar.

Mijn speelstijl

Je kunt het spel op veel verschillende manieren spelen. Ieder heeft zijn eigen manier, maar uiteindelijk gaat het om vangen, evolven (volwassener maken van je Pokémon) en strijden. De een probeert zo sterk mogelijke te verzamelen, de ander kijkt naar IV via een aparte app, weer een ander wil zijn Pokédex vullen door alles een keer gevangen te hebben.
Ik heb mijn eigen stijl. Ik wil van elke soort een mannetje en vrouwtje (zover die er zijn) van elk stadium van volwassenheid. Dat zorgt ervoor dat ik soms enorm op zoek moet, maar ook dat ruilen een goede optie is om net die ene erbij te krijgen van het andere geslacht. Is er een shiny-variant uitgebracht, dan wil ik daar ook beide geslachten van in elk stadium. Dat dit nooit compleet zal zijn, daar heb ik me al mee verzoent, maar toch blijf je doorgaan om het toch voor elkaar te krijgen.

Sociaal spel

Trainerscode:
7373 0999 9708

Pokémon Go is steeds meer een sociaal spel geworden. Je hebt elkaar nodig om alle opties in het spel ten volste te kunnen benutten. Is het niet om elkaar de dagelijkse muntjes te gunnen, dan wel om samen de raidbosses te verslaan. Wat dacht je van ruilen om elkaars Pokédexen compleet te maken, elkaar dagelijkse cadeautjes toe te spelen of om te ruilen zodat je afstandsbadge naar de gouden status gaat. In mijn dorp is inmiddels een kleine groep spelers die zich verenigt heeft, spelers uit verschillende teams, die samen strijden in een raid en elkaar via de app de plekken aanwijzen waar de juiste opdracht te vinden is. Spelers die elkaar precies genoeg tijd in een gym laten staan zodat je dagelijks je muntjes krijgt en wat nog belangrijker is… gezellig met elkaar rondwandelen en het ook hebben over andere onderwerpen. Over hoe het met iemand gaat, een stukje sociale controle onderling.
Wil je mij als jouw Pokémon-vriend, dan kun je in het spel de QR-code scannen of vul je mijn trainerscode in. Via een oproep op Instagram leverde dat ooit al eens een aantal nieuwe speelvrienden op.

Goals voor 2019

Mijn badges op
20-01-2019

Ik speel al een aardig tijd en wil steeds meer opties van het spel compleet krijgen. Om dat te doen moet ik nog heel wat kilometers afleggen, digitale beesten vangen, heel wat ruilen enzovoorts. Zo blijft het spelletje leuk.
Voor 2019 zijn dit mijn goals:

 1. Aantal handmatig gevangen Pokémon op 50.000 zetten. Op dit moment zijn het er 35.495 Om deze quest te behalen moet ik gemiddeld 42 Pokémon per dag vangen.
 2. Het aantal gespeelde raids naar 150 brengen. Hiervoor moet ik er nog 74 spelen. Helaas lukt het me niet om dagelijks een raid te spelen, dus ik zet een beetje laag in. Met dit aantal kom ik wel op een zilveren badge.
 3. De legendary raids zet ik ook op 150 in, daarvoor moet ik er nog 83 spelen. Red ik dit, dan heb ik ook goal 2 gehaald en heb ik ook voor deze badge de zilveren status.
 4. Voor de wekelijkse afstandsopdracht wil ik minimaal 3x de 50 kilometer in een week afleggen. Dit moet dus lopend of fietsend gebeuren. Tot nu toe is me dit nog niet gelukt en hang ik rond een gemiddelde van 33 kilometer. Tandje bijzetten dus.
 5. Het aantal Pokégyms dat ik tot nu toe bezocht heb is 287. Dit zijn gyms in Nederland, Duitsland en eentje in Engeland. Ik wil dit naar 350 stuks brengen in 2019. Daarvan moeten er minimaal 5 buiten Nederland gedaan worden.
 6. Tijdens het ruilen van Pokémon, ruil je vangafstand. Een Pokémon verkregen door een 7 km ei via een vriend in het buitenland levert meer ruilafstand op. Op dit moment staat mijn ruilafstand op 65.867 km en dit wil ik in 2019 naar minstens 100.000 brengen, wat de zilveren status is. Hiervoor is nog 34.133 km nodig.
 7. Het verzamelen van 30 nieuwe shiny-varianten. Dit kan zowel vangen als ruilen zijn. Hierbij telt elke stadium van één Pokémon als een nieuwe soort.
 8. Level 40 bereiken, het hoogste level in dit spel. Op dit moment zit ik bijna op de helft van level 39, dus dit ga ik makkelijk halen.

Je ziet dat mijn goals verschillen van moeilijkheidsgraad. Zo blijft het leuk om doelen te behalen. Volgend jaar schrijf ik deze blog opnieuw en kijk ik naar de status van dat moment en kan ik kijken welke Pokégoals ik positief kan afstrepen.

En nu jij…

Wat is jouw speelstijl en wat wil jij in 2019 gaan bereiken? Of speel je gewoon lekker een spelletje zonder jezelf doelen te stellen? Voeg jij me toe als Pokémonvriend en halen we de status Best Friends in het spel?

Voortgangsstatus

 1. Aantal Pokémon: nog niet voltooid
 2. 150 raids: nog niet voltooid
 3. 150 Legendary raids: nog niet voltooid
 4. 3x 50 km: (1) 14 t/m 21 januari
 5. 350 gyms waarvan 5 buitenland: nog niet voltooid (299, 2x Dld)
 6. Ruilafstand naar 100.000 km: 2 februari 2019
 7. 30 nieuwe shiny: (1) Totodile, (2) Croconaw, (3) Feraligatr, (4) Feebas, (5) Magneton (6) Zigzagoon (7) Psyduck (8) Medicham, (7) Swinub (8) Piloswine (9) Mamoswine (10) Clamperl (11) Huntail (12) Gorebyss (13) Shellder
 8. Level 40: nog niet voltooid
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *