Mijn bucketlist – editie 2023

bucketlist 2023

Oeps, wat zie ik nou ineens? Had ik voor 2022 helemaal geen bucketlist gemaakt? Laten we het erop houden dat het een jaar is geweest waarin er heel wat gebeurd is op persoonlijk vlak. Baanwisselingen en allerlei andere gebeurtenissen hebben mijn leven dit jaar behoorlijk op de kop gezet, waarna het toch weer allemaal op de rit kwam. Laten we eens kijken welke bucketlist punten weggestreept kunnen worden en wat mijn plannen/wensen voor 2023 zijn.

Van jaar naar jaar

Zo’n bucketlist is leuk om regelmatig eens naar te kijken om te zien of er al schot in zit. Natuurlijk moet je hier niet te geforceerd mee omgaan, anders geniet je niet echt als je een doel haalt. Dit waren mijn eerdere bucketlists:

Doelen gehaald in 2022

Het is in 2022 gelukt om enkele bucketlist punten weg te strepen. Voor het eerst zat ik in het vliegtuig. Samen met mijn collega’s van De Tinnen Roos vlogen we een dag heen en weer naar Italië om een bezoek te brengen aan de fabriek waar de gietmachines en siliconen vandaan komen. Vliegen kan ik dus eindelijk van mijn lijst afstrepen na 40 jaar.

Dat brengt mij meteen op het vinden van een nieuwe baan. Nadat ik in 2021 stopte in de kinderopvang, begon ik begin 2022 bij een fotovakzaak als tekstschrijver. Helaas heeft dat niet lang geduurd en zat ik al snel weer thuis, totdat de gieterij waar ik jarenlang een dag in de week gewerkt had kwam met een aanbod van 38 uur. Daar ben ik nu dus dagelijks aan het werk.

Oeps, de KvK inschrijving stond nog op de lijst, maar dat was in april 2021 natuurlijk al voor elkaar. Op dat moment werd Fest Publishing in het leven geroepen waar Papa’s wereld onderdeel van is. In 2022 zijn de activiteiten en samenwerkingen op Papa’s wereld goed gegroeid.

De nieuwe bucketlist voor 2023

Ik ben de lijst nog eens doorgelopen en zie er een aantal dingen instaan waar ik het nog steeds mee eens ben. Die reizen zullen voorlopig met alle coronamaatregelen nog niet doorgaan, maar we blijven doorsparen met ze koopzegeltjes.

Reizen en pretparken

  • Samen met de kids Legoland Billund (Denemarken) bezoeken. We zijn hiervoor druk aan het sparen met de koopzegels van Albert Heijn. Het bedrag hebben we inmiddels al wel bij elkaar, nu nog een datum vinden en boeken.
  • Terug naar Denemarken gaan en daar deze keer wél Park Tivoli in Kopenhagen bezoeken. Als we naar Legoland gaan, dan proberen we deze er meteen bij te pakken.
  • Een rondreis door Engeland om diverse pretparken te bezoeken. Meteen wat nieuwe dingen van het land zien. Londen hoeft niet zo nodig, geef mij de nostalgie en ruïnes maar.

Website en werk

  • Een tweede website opstarten die minder persoonlijk van aard is. Deze zal een meer commerciële insteek gaan hebben en als een soort van speeltuin fungeren waarbij ik mijn kunnen kan uittesten en verder ontwikkelen. De eerste stap is inmiddels al gemaakt aangezien ik een plan aan het uitwerken ben en alvast een domeinnaam gereserveerd heb.
  • Fulltime bloggen zou wel een droom zijn, maar dan ook met een kleine redactie erbij.

Handje helpen?

Mocht je mij kunnen helpen bij het realiseren van één of meer punten uit mijn bucketlist, dan ben je van harte welkom.

Vraagje

Wat is jouw bucketlist voor de toekomst? Heb je afgelopen jaar al een mooi doel kunnen afstrepen?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *