Met een beetje fantasie is alles mogelijk

YouTube_PlayOns bed is een keuken, de ballengooier wordt een paard, door het huis lopen wolven en draken. Zomaar een willekeurige dag bij ons thuis. Liam barst van de fantasie en sinds hij steeds beter kan praten, kletst en fantaseert hij erop los. In deze blog neem ik je mee in zijn verhalen en laat ik je een voorbeeld zien in een filmpje.
Ridder zijn, dat is fijn!
Zijn zwaard in de lucht, zijn helm is op en in zijn andere hand heeft hij een schild vast. De ene keer doet hij dit met zijn verkleedsetje, de andere keer beeld hij in dat hij het aan heeft. Als ridder gaat hij op jacht om draken te verslaan en prinsessen te redden. Hij rijdt rond op zijn zwaard en gilt zijn favoriete Mike de ridder zinnetje: “ridder zijn, dat is fijn!” Dit kan hij tijden achter elkaar spelen.
Charlie
Sinds hij de film ‘Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos‘ heeft gezien, is hij helemaal in de ban van het nieuwe hondje Charlie. Met zijn nieuwe Charlie-knuffel beleeft hij allerlei avonturen. De dagelijkse dingen moet het hondje aan mee doen. Zowel Chantal als ik moeten het stemmetje voor de knuffel spelen. Doen wij het niet, dan neemt hij het uiteindelijk zelf over. Het hondje moet ook hapjes hebben tijdens het eten, wordt uitgelaten en moet een poepje doen, doet mee aan spelletjes en moet ook de kleurplaat kleuren. Aan alles doet Charlie mee. Als het beestje even niet in de buurt is: “CHAAAAARLIEEEEE!” totdat we hem hem vinden. “Charlie, ik heb je zo gemist.”
Een kleine kok
In zijn eigen keukentje kookt en bakt Liam van alles wat wij op moeten eten. We krijgen complete ontbijtjes en avondeten op de meest vreemde tijdstippen. Als we alles op moeten eten wat we voorgeschoteld krijgen, dan waren we al heel wat kilo’s aangekomen. Het leukste vindt hij het om pizza’s te maken of een taart te bakken. Zelfs zonder keukentje erbij, want met een beetje fantasie wordt ons bed de keuken en wordt Kyrans mutsje het deeg:

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wát een geweldig filmpje. Dit is toch ontzettend genieten. Liam weet precies wat hij wilt.
    En óf hij lekker kan smullen. Ja…ja…en opa was gisteren nog een draak en Liam Rider.
    En samen moeten we de piratenschat bewaken. Maar dan moet er daarna wél gegeten worden hahahahaha. Lekker joch.