Mannen worden sterrenkok in luxe keuken

Je kent ze wel, die mannen die als eerste bij de barbecue staan met de tang in de handen en een leren schort om met de tekst ‘meestergriller’. Zodra de woorden ‘vlees’ en ‘grillen’ vallen, voelen zij zich geroepen om aan de slag te gaan in hun buitenkeuken. Niet alleen in de tuin, maar ook in de keuken voelen zij zich een sterrenchef die de meest bijzondere gerechten op tafel zetten. De gelegenheid koks die zich voor die enkele keer dat ze in de keuken staan het liefst omringen met de beste messensets en duurste inbouwapparatuur.

De man in zijn element in de keuken

Veel mannen kun je hobbykoks noemen. Zodra ze in de keuken aan de slag gaan, experimenteren ze er op los. Het liefst met gebruik van allerlei technische snufjes en het beste keukengerei. Een complete set vlijmscherp geslepen messen van Japans staal, een onverwoestbaar keukenblad en een luxe oven. Ja, de man is in zijn element in de keuken als deze voldoet aan de standaard van een restaurantkeuken. Het is niet alleen het eten dat het hem doet, maar ook de totale uitstraling. Wat dat betreft blijven mannen nu eenmaal graag ‘spelen’ met gadgets.

Zijn eigen restaurantkeuken

Geef een man de keuze welke keuken er in de woning komt en hij zal echt wel kijken naar hoe het er uit ziet. Geen suffe ouderwetse boerenkeuken of een standaard keuken van de woningstichting, maar hij zal op zoek gaan tussen de luxe keukens. Als je gaat koken, dan ook in stijl. Qua kleur en indeling moet het een ware lust voor het oog zijn, vakmanschap. Een industriële look past dan ook perfect bij het echte werk. Want dat is het, niet zomaar even koken, maar er direct een meesterwerk van maken. Het kuiltje voor de jus in de boerenkool moet perfect rond en de worst even dik gesneden in schuine plakjes omdat dat mooier oogt. Voor de finishing touch druppeltjes mosterd rondom het bord in een geniale symmetrie. Iets anders zet je als echte man toch niet op tafel voor je gasten? Nee, zomaar een kwak op het bord is niet sterrenchef waardig.

Perfect keukenapparatuur om mee te spelen

Geen losse magnetron in een afwijkende kleur bovenop de vriezer. Niet een klein gasstelletje op de koelkast. Nee, een echte keuken voor de man straalt wat uit en is van alle gemakken voorzien. Denk bijvoorbeeld eens aan een SieMatic keuken waarbij alle keukengadgets ingebouwd zijn in het ontwerp. De inductiekookplaat netjes verwerkt in het antraciet werkblad, de koelkast vlak bij de hand om snel bij de ingrediënten te kunnen. Misschien zelfs wel een minibar ernaast om aan de bar een cocktail in te kunnen schenken. Zo is de man in de keuken naast kok ook meteen een barman met cocktailshaker in de hand die de flessen jonglerend uit de handen laat kletteren. Met een strakke en luxe keuken heeft de man een nieuw speelterrein in huis.


Afbeeldingen in deze blog zijn afkomstig van de opdrachtgever.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *