Wat je als man niet zegt tijdens de bevalling

verloskamer

Als aanstaande vader sta je er vaak maar een beetje nutteloos bij tijdens de bevalling. Hooguit handje vasthouden en aanmoedigen. Bij veel papa’s to be gieren de zenuwen door het lijf. Jezelf onder controle houden kan dan best lastig zijn. Je hebt er al snel een foute opmerking uitgeflapt. Even wat tips voor de mannen over wat je beter niet kunt zeggen.

Virgin stitch

Vraag de verpleegkundige niet om een virgin stitch als de kersverse mama is uitgescheurd van onder. Geen idee wat het is? Net een steekje extra maken waardoor alles wat strakker wordt. Dat is overigens niet zonder risico.

Afbrandende kroeg

Veel mannen zien het geslachtsdeel van hun vrouw als hun favoriete kroeg waarin ze graag rondhangen. Zeg nooit tegen je vrouw als je jouw kind er uit ziet komen: “Alsof mijn favoriete kroeg afbrandt.”

Oh kak

Tijdens het persen kan er nog wel eens iets anders uit je vrouw komen in plaats van een baby. Vrij normaal, maar vaak ook wel gênant gevonden. Zeg dus nooit: “Schat, je schijt in het bed.” “Ik wist niet dat je zwanger was van een kilo stront.” of “Zo, die ga je zelf opruimen.”

Van mij?

Als de kleine er eindelijk is en je het aandachtig bekijkt, maak dan nooit de grap: “Weet je zeker dat ie van mij is?” Wedden dat de volgende inderdaad niet van jou is?

Echo

Ja, er rekt wat uit tijdens een bevalling. Hoe krijg je anders dat hoofdje erdoorheen? Behandel haar geslachtsdeel daarna niet als de put van Vrouw Holle: “Echo oh oh oh”

Moe

Ja, als vader zit je ook niet comfortabel in een stoel. Duurt het een flinke tijd voordat de kleine er is en kun je druk in de weer zijn. Zeg echter nooit ‘moe‘ te zijn, want je krijgt geheid om de oren dat jij niet degene bent geweest met pijn, weeën en pufsessies. Dat is pas vermoeiend.

Strippen

Om de bevalling op gang te brengen kan de verloskundige de vrouw strippen. Kijk op dat moment de zuster niet verlekkerd aan om te vragen of zij ook alles gaat uittrekken op een sexy manier.

Leer er van!

Als ik de dames moet geloven kunnen de mannen nog een heleboel andere dingen zeggen waar ze niet heel blij mee zijn. Maar wat dacht je van doorspelen op de Playstation terwijl de vrouw aan het persen is? Of een zakelijk telefoontje aannemen terwijl er flink gepuft wordt. Nee, mannen, blijf je vrouw steunen zou ik zeggen. Ik heb dat in ieder geval beide keren zo goed mogelijk gedaan en heb respect voor wat ze daar gepresteerd heeft.

Wat werd er bij jullie gezegd?

Werden er bij jullie op de verloskamer nog opmerkingen gemaakt? Misschien om het ijs te breken of omdat je even niet meer weet hoe je moet reageren? Ik weet nog wel dat ik later zei: “De bevalling was heel erg vrolijk, zelfs de weeën waren opgewekt. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *