Mamamaandag 21 december 2015

In Mamamaandag kiest Chantal wekelijks één foto uit die in die week een speciaal moment weergeeft. Een zware keus omdat er dagelijks heel veel kleine en grote genietmomentjes zijn.

Zoals veel mensen weten heb ik astma. En bij mij gaan astma en zwangerschap niet zo lekker samen helaas. Mijn medicijnen werkten al een tijd niet meer naar behoren en vorige week mocht ik naar de eerste hulp komen na verschillende doktersbezoeken. Daar werd ik aan de verneveling gelegd en toen kon ik eindelijk weer normaal ademen. Een heerlijk gevoel was dat! Helaas werd er toen besloten na verschillende onderzoeken en bloedtests dat ik een nachtje moest blijven. Inmiddels lig ik al 10 nachtjes in het ziekenhuis en is er nog niet veel verbetering. Het is ook niet erger geworden, maar fijn is anders.
Ik mis mijn mannen en Nala thuis verschrikkelijk. De mannen kunnen gelukkig elke dag langskomen en dan geniet ik intens. Ik zie dat ze het zwaar hebben. Maarten moet ineens alles alleen doen en Liam mist mama toch wel heel erg. Dat merk je aan zijn boze buien en hij weet gewoon af en toe niet wat hij wil. Ook slapen lukt hem niet goed, hij steeds onderweg naar het ziekenhuis in slaap, uitgeput omdat hij de avond ervoor dan niet kon slapen. Zo moeilijk om te zien. Elke middag proberen we er toch iets leuks van te maken voor Liam. We gaan wat lekkers halen in het restaurant, we halen een ijsje bij het winkeltje van het ziekenhuis of we gaan naar buiten om een luchtje te scheppen. En hij vindt het geweldig als hij bij mij op schoot in de rolstoel mag zitten of helemaal alleen als ik een stukje kan/mag lopen.
Gelukkig is het met zijn kleine broertje allemaal goed en lijkt hij geen last te hebben van alle rommel die ik binnenkrijg. Ik krijg elke dag een ctg (soort hartfilmpje) van de baby en daar laat hij flinke bewegingen op zien en voelen. Hopelijk krijgen we vandaag goed nieuws. En mag ik snel weer met mijn lieve mannen naar huis.
Maarten schreef al eerder deze week een blog over hoe het is zo samen met Liam thuis.

Meer Mamamaandag

Schrijver: Chantal Fest

Chantal Fest-van den Bruele, getrouwd met Maarten en mama van twee jongens. Voor Papa’s wereld deed ik in 2015 en 2016 de Mamamaandag. Nu heb ik vooral een adviserende rol en lever ik fotomateriaal aan. Ga regelmatig mee naar evenementen en uitjes en deel mijn ervaringen daarover tijdens het brainstormen over een blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *