Mamamaandag 18 januari 2016

In Mamamaandag kiest Chantal wekelijks één foto uit die in die week een speciaal moment weergeeft. Een zware keus omdat er dagelijks heel veel kleine en grote genietmomentjes zijn.

Zelf zelf zelf doen! Dat geldt niet alleen voor dingen als zelf aankleden, zelf brood smeren of dat soort dingen. Volgens Liam kan hij ook al helemaal alleen Nala uit gaan laten, dan moet mama thuis blijven. Helaas voor het kleine spook mag dat nog lang niet, al zou het af en toe wel makkelijk zijn.. Nu verzinnen we steeds andere dingen die hij zelf mag doen om Nala te verzorgen. Zoals eten geven of samen spelen met de bal. Laatst vonden we weer een spelletje in de kast en dat kan hij inmiddels ook zelf met Nala doen. Hij doet een paar kleine snoepjes in de vakjes, soms nog best lastig om te zien of je alle vakjes gehad hebt. En als hij klaar is, mag Nala de snoepjes er uit snoepen. Hij leert dan dat hij niet aan het spelletje mag zitten tot ze klaar is en Nala leert te wachten op haar beurt, al kan ze dat eigenlijk al. Heerlijk om te zien hoe Liam Nala aanmoedigt om alles te vinden.

Meer Mamamaandag

Schrijver: Chantal Fest

Chantal Fest-van den Bruele, getrouwd met Maarten en mama van twee jongens. Voor Papa’s wereld deed ik in 2015 en 2016 de Mamamaandag. Nu heb ik vooral een adviserende rol en lever ik fotomateriaal aan. Ga regelmatig mee naar evenementen en uitjes en deel mijn ervaringen daarover tijdens het brainstormen over een blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *