Mamamaandag 17 augustus 2015

In Mamamaandag kiest Chantal wekelijks één foto uit die in die week een speciaal moment weergeeft. Een zware keus omdat er dagelijks heel veel kleine en grote genietmomentjes zijn.


Vorige week ben ik met Nala en Liam lekker naar het bos geweest. Natuurlijk viel het aapje in slaap vijf minuten voor we er waren, dus heb ik hem het grootste deel van de tocht op m’n rug gedragen. Toen ik bijna weer bij de auto was, vond meneertje dat het tijd was om wakker te worden.
Hij heeft heerlijk door het bos gestruind en allerlei takken verzameld. En uiteindelijk gingen we verstoppertje spelen. Ik moest tellen en hij ging zich verstoppen. Ik speelde wel een beetje vals, want ik keek stiekem in mijn telefooncamera wat hij aan het uitspoken was. En dat leverde een geweldige foto op, al zeg ik het zelf. Daarna was het tijd dat ik me ging verstoppen en hij tellen. “Eén, twee, vijf, vijf, tien! Mama zoeken! Jaaaaa, vonden!”.
Later die dag gingen we nog even naar de winkel en daar had ik de schrik van m’n leven. Liam rende er ineens vandoor en ik kon er niet achteraan want ik kon niet langs iemand in een rolstoel. Ik dacht het wel even in het andere pad op te wachten, maar op de een of andere manier is hij toch een andere kant op gerend. En natuurlijk was hij op dat moment muisstil en reageerde hij niet toen ik hem riep… Na een paar verhitte minuten zoeken en de deur in de gaten houden, riep ik: “Liam, waar ben je?”. En daar antwoordde hij wel op gelukkig. “Hier, mama! Jam (vers)toppen!” En een lol dat hij had toen ik hem eindelijk vond, verstopt tussen/achter een paar schappen. Klein spook!

Meer Mamamaandag


			

Schrijver: Chantal Fest

Chantal Fest-van den Bruele, getrouwd met Maarten en mama van twee jongens. Voor Papa’s wereld deed ik in 2015 en 2016 de Mamamaandag. Nu heb ik vooral een adviserende rol en lever ik fotomateriaal aan. Ga regelmatig mee naar evenementen en uitjes en deel mijn ervaringen daarover tijdens het brainstormen over een blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *