Mamamaandag 09 mei 2016

mamamaandag2016In Mamamaandag kiest Chantal wekelijks één foto uit die in die week een speciaal moment weergeeft. Een zware keus omdat er dagelijks heel veel kleine en grote genietmomentjes zijn.


mamamaandag_09052016Vorige week gingen Liam, Kyran en ik een paar dagen logeren bij mijn moeder. Maarten kwam een paar dagen later ook een dagje. De mannetjes en ik gingen met de trein. Ik vond het best een beetje spannend, want zo’n lange reis maken in je eentje met twee kids doe ik niet elke dag. Maar eigenlijk ging het superrelaxed. Kyran in de draagdoek, op m’n rug een tas met luiers etc., Liam met z’n rugzak vol met speelgoed en eten aan de hand en in m’n andere hand een reistas op wieltjes.
Ik had alles ruim ingepland en we hoefden maar 1 keer over te stappen. Dat was wel lekker. Tijdens de overstap moesten er natuurlijk nog wat luiers verschoond worden, dus was ik helemaal blij met mijn extra ingeplande overstaptijd. Liam vond het geweldig en ik genoot van zijn blije koppie. Hij heeft heerlijk naar buiten zitten kijken en gekletst met de medepassagiers. Ook het speelgoed kwam goed van pas, er werd gekleurd en er werden stickers geplakt. Ook hadden we een dokterssetje mee, dus werden er wel 300 keer splinters uit m’n vingers gehaald en werd er nog vaker geluisterd of m’n hart nog klopte. Gelukkig deed ie het nog. Kyran was ook lekker rustig. Heeft een keertje in de trein gedronken, maar verder hoorde je hem niet en sliep hij lekker in de doek of lag hij op schoot te lachen.
Toen we uit de laatste trein kwamen, stond mijn moeder ons al op te wachten. Liam rende als een speer op haar af, hij zag haar eerder dan ik. Daarna hebben we een paar heerlijke dagen gehad. Met bezoekjes aan een restaurant met alle neven en nichten, aan mijn oma, het strand met pannenkoeken en poffertjes en als afsluiter Madurodam met z’n allen.
Ook al ging de heenreis geweldig, ik was toch blij dat we met de auto terug gingen. Haha, een peuter constant in de gaten houden om te kijken of hij niet wegrent of op knopjes drukt waar hij niet aan mag zitten, dat is toch best vermoeiend af en toe.

Meer Mamamaandag

Schrijver: Chantal Fest

Chantal Fest-van den Bruele, getrouwd met Maarten en mama van twee jongens. Voor Papa’s wereld deed ik in 2015 en 2016 de Mamamaandag. Nu heb ik vooral een adviserende rol en lever ik fotomateriaal aan. Ga regelmatig mee naar evenementen en uitjes en deel mijn ervaringen daarover tijdens het brainstormen over een blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *