Mamamaandag 07 maart 2016

mamamaandag2016In Mamamaandag kiest Chantal wekelijks één foto uit die in die week een speciaal moment weergeeft. Een zware keus omdat er dagelijks heel veel kleine en grote genietmomentjes zijn.


mamamaandag07032016Het zal niemand ontgaan zijn, maar inmiddels hebben we er een zoontje bij sinds vorige week. Stiekem wisten we vorige week maandag al dat Kyran er snel zou zijn, omdat ik de volgende dag ingeleid zou worden. Dat de bevalling zo snel zou gaan, had ik zelf niet verwacht. Misschien maar goed ook dat je niet alles van tevoren weet, haha. Maar dat lezen jullie vast bij Maarten, die wil nog een blog over de geboorte etc schrijven.
We hebben er niet alleen een zoontje bij, maar ook een kersverse grote broer! Liam heeft zich de afgelopen maanden goed voorbereid, maar het echte werk is toch anders. Hij vindt het heel erg als Kyran moet huilen, bijvoorbeeld bij het verschonen van de luier. Dan kruipt hij helemaal tegen degene aan die Kyran niet aan het martelen is op dat moment. Liam wil hem wel troosten, maar pas als hij stil is. Prima, alles op zijn manier, het is ook spannend. Gelukkig vindt hij Kyran verder wel helemaal geweldig. Lekker knuffelen en kusjes geven, liedjes voor hem zingen en z’n koekjes met hem delen. Oh nee, dat kan nog niet. “Kyran moet drinken bij mama! Samen delen!” Want hoewel Liam al even gestopt was gestopt was met drinken bij mij, vindt hij het nu wel moeilijk om los te laten (daar had hij sowieso wel moeite mee). Gelukkig voor Liam heeft zijn mama een hekel aan kolven en mag hij de stuwing weg drinken. En dat vindt hij helemaal niet erg! En eerlijk gezegd, ik geniet van het momentje samen met mijn grote jongen en hij ook van ons samen momentje. Dan maakt het hem ook niet uit of Kyran ook bij ons in bed ligt of niet. Kyran is een super tevreden mannetje tot nu toe. En zoals het een echte pasgeboren baby betaamt slaapt hij overdag perfect en heeft hij ’s nachts soms feest. Maar zolang hij verder tevreden is, maakt het niet uit.
Vlak voor deze foto riep Liam ineens: “Geef mij, geef mij broertje! Is van mij! Jammie knuffelen met Kyran!” Ik kon Kyran nog net goed vastgrijpen om hem op schoot te leggen. Wat een heerlijke momentjes zijn dat! Natuurlijk zal het in de toekomst vast ook wel anders gaan tussen de broertjes Fest, maar voor nu zit ik heerlijk op mijn blauwe wolk en geniet ik met volle teugen (en donder ik af en toe naar beneden door slaapgebrek of andere ongemakjes, haha).
Het is heerlijk om een gezin van vier te zijn. Hoewel ik van tevoren dacht, hoe kun je evenveel houden van je eerste kind als van elk kind daarna, maakt dat helemaal niet uit. Mijn hart is alleen een stukje groter geworden, niet verdeeld over twee kinderen en Maarten, maar het is gewoon uitgebreid. Voor nu nog even goed uitrusten en blij zijn met het feit dat Maarten nog een week vrij is en we nog twee dagen hulp hebben van een geweldige en lieve kraamverzorgster.

Meer Mamamaandag

Schrijver: Chantal Fest

Chantal Fest-van den Bruele, getrouwd met Maarten en mama van twee jongens. Voor Papa’s wereld deed ik in 2015 en 2016 de Mamamaandag. Nu heb ik vooral een adviserende rol en lever ik fotomateriaal aan. Ga regelmatig mee naar evenementen en uitjes en deel mijn ervaringen daarover tijdens het brainstormen over een blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *