Mamamaandag 02 mei 2016

mamamaandag2016In Mamamaandag kiest Chantal wekelijks één foto uit die in die week een speciaal moment weergeeft. Een zware keus omdat er dagelijks heel veel kleine en grote genietmomentjes zijn.


mamamaandag02-05-2016Jullie weten dat ik graag foto’s plaats van de kinderen. Vaak plaats ik bewust foto’s waarop ze iets grappigs doen, leuk lachen, knuffelen of gewoon lekker blij spelen (vooral Liam dan, want Kyran doet nog niet zo veel behalve lief lachen). En hoewel ze dat veel en vaak doen, is het heus niet altijd zo gezellig hier in huis. Natuurlijk huilt Kyran ook wel eens. Best vaak als je hem even neer legt of als hij honger heeft en wel NU! Natuurlijk lacht hij ook veel of slaapt hij lekker, maar dat doet hij vooral als je hem vasthoudt of in de draagdoek draagt. Geeft helemaal niks, hij is ook pas twee maanden. Ook Liam is heus niet altijd even gezellig. Hij heeft ook z’n buien dat hij even helemaal niks wil of gewoon vooral niet wil wat mama van hem wil. Prima, daar is hij peuter voor en zo ontwikkelt hij z’n eigen grenzen. Neemt niet weg dat het af en toe flink irritant is, dat je geen twee seconden je baby kunt neerleggen om even te plassen zonder pottenkijkers. Of dat je weer je hele trukendoos open moet rukken om je peuter mee te laten werken zonder al te veel strijd. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg gezellige momenten en die plaats ik graag online, omdat ik daar graag naar kijk. Niet naar een boze Liam die z’n jas niet aan wil doen met 2 graden buiten. Of naar een huilende Kyran die verdrietig is dat hij ineens alleen in de grote wereld ligt, terwijl hij even daarvoor nog lekker warm bij mama lag te slapen. Dat is de reden dat ik liever foto’s plaats van mijn blije kinderen, want dat zijn de momenten die ik later wil onthouden en die anderen ook blij maken.

Meer Mamamaandag

Schrijver: Chantal Fest

Chantal Fest-van den Bruele, getrouwd met Maarten en mama van twee jongens. Voor Papa’s wereld deed ik in 2015 en 2016 de Mamamaandag. Nu heb ik vooral een adviserende rol en lever ik fotomateriaal aan. Ga regelmatig mee naar evenementen en uitjes en deel mijn ervaringen daarover tijdens het brainstormen over een blog.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Soms kan de uitdrukking van een kindje dat boos is ook ‘leuk’ zijn. Het zijn de emoties die
    juist zo belangrijk zijn. Boos zijn, verdrietig zijn, lachen, het hoort er allemaal bij.
    Maar Chantal, ik begrijp je wel. 🙂