Maak (opnieuw) kennis met de Troetelbeertjes

De allereerste bioscoopfilm waar ik naartoe ging met mijn ouders was die van de Troetelbeertjes in 1985. Ik was toen een jaar of drie. Ik weet nog dat we in de zaal gingen zitten en het volgende beeld is dat ik buiten in de buggy zat. Een groot deel van de film heb ik slapend ‘gezien’. Veel tekenfilms uit mijn jeugd komen terug in nieuwe jasjes en tekenstijlen. Zo ook De Troetelbeertjes. Je kunt de nieuwste versie zien bij Cartoonito. De troetelbeertjes zijn terug en gaan op een spannende nieuwe reis vol plezier, magie en mysterie in de Silver Lining, een onbekend rijk.

Troetelbeertjes, wie is wie?

Maar wie zijn de troetelbeertjes en wat zijn hun emoties en eigenschappen? Leer de troetelbeertjes alvast kennen voor je met hun op nieuwe avonturen gaat!

Hartebeer

Hartebeer wordt vaak gezien als het hart en de ziel van de Troetelbeertjes. Met zijn warme bruine vacht en het rode hart op zijn buik, symboliseert hij compassie, empathie en onvoorwaardelijke liefde. Als onofficiële leider van de groep inspireert hij anderen en speelt hij een cruciale rol in de missie om liefde en zorgzaamheid over de hele wereld te verspreiden. Zijn vermogen om anderen te motiveren maakt hem onmisbaar, hoewel zijn vriendelijkheid hem soms in de problemen brengt. Het hart op zijn buik herinnert ons aan het belang van liefde en compassie in ons dagelijks leven. Hartebeer leert zowel kinderen als volwassenen de waarde van empathie en de kracht van een goed hart.

Wensbeer

Wensbeer, met haar felblauwgroene vacht en vallende sterren op haarbuik, richt zich op hoop en dromen binnen de Troetelbeertjes-familie. Als de dromer van de groep gelooft ze dat alles mogelijk is. Haar vallende ster symboliseert inspiratie en de mogelijkheid om wensen in vervulling te laten gaan. Wensbeer moedigt iedereen aan om in hun dromen te geloven en eraan te werken om ze waar te maken. Ze laat zien dat doorzettingsvermogen en optimisme essentieel zijn, en herinnert ons eraan dat het nooit te laat is om je dromen na te streven.

Lachbeer

Lachbeer is de ‘cheerleader’ van de Troetelbeertjes. Met haar felroze vacht en een regenboog op haar buik, straalt ze positiviteit en vreugde uit. Haar oneindige optimisme en vermogen om zelfs de somberste dagen op te fleuren, maken haar speciaal. Voor kinderen is Lachbeer een symbool van geluk en veerkracht, terwijl ze volwassenen herinnert aan het belang van een positieve houding en het ondersteunen van anderen met vriendelijkheid en aanmoediging.

Brombeer

Brombeer is misschien vaak chagrijnig, maar hij laat zien dat het oké is om allerlei emoties te voelen. Met een blauwe wolk en regendruppels op zijn buik symboliseert hij zijn humeur, maar ook zijn diepe zorg voor zijn vrienden. Hoewel hij vaak moppert over het werk dat hij moet doen, helpt hij altijd wanneer dat nodig is. Brombeer leert ons dat zelfs als we ons niet op ons best voelen, we nog steeds goede vrienden kunnen zijn en anderen kunnen helpen.

Zonnebeer

Zonnebeer zijn felgele vacht symboliseert zonlicht en geluk, en hij moedigt iedereen aan om vreugde te vinden in elke dag.. Met zijn zonnige karakter en de stralende, lachende zon op zijn buik , laat hij de vreugde van het leven zien. De lachende zon op zijn buik herinnert ons eraan dat zelfs op bewolkte dagen de zon weer zal schijnen. Zonnebeer voedt vreugde en verlicht de levens van de mensen om hem heen, en laat zien hoe belangrijk het is om elke dag te omarmen met een positieve instelling.

Samenhorigheidbeer

Samenhorigheidbeer staat voor saamhorigheid, acceptatie en inclusiviteit. Met het motto “Love all” versterkt hij zijn passie voor het accepteren van iedereen precies zoals ze zijn. Hij weet dat het delen van je hart met anderen het mooiste geschenk is dat je kunt geven en dat dit ons dichter bij elkaar brengt. Samenhorigheidbeer laat ons zien hoe belangrijk het is om liefde en acceptatie te delen en moedigt ons aan om te waarderen wat ons en anderen speciaal maakt.

Elk Troetelbeertje is uniek

Alle troetelbeertjes hebben hun eigen unieke eigenschappen, waardoor zij zo’n goed team vormen. Elke beer draagt bij aan de magische wereld van de Troetelbeertjes en herinnert ons aan de kracht van liefde, hoop, positiviteit en eenheid. In welk troetelbeertje kan jij je het meeste herkennen?

Bekijk op Cartoonito

Zie meer van de leukste troetelbeertjes vanaf 1 juli 2024 dagelijks om 07:00 uur op Cartoonito.


Dit artikel is ingestuurd namens Cartoonito en voorzien van een persoonlijke noot door Papa’s wereld.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *