Maak je klusproject makkelijker met een afvalcontainer

afvalcontainer bij verbouwing van woning of tuin

Elke woning heeft zijn eigen kliko’s voor gft of voor het dagelijkse afval van jouw gezin. Elke week zet je de bakken aan de straat en wordt het netjes opgehaald door de gemeentelijke afvaldienst. Er zijn echter momenten dat je heel wat meer ruimte in de kliko nodig hebt. Sterker nog, dat je heel wat kliko’s tegelijk nodig hebt omdat je bezig bent met een verbouwing van je huis of tuin. Op die momenten heb je groter geschut nodig en is het handig om een afvalcontainer te huren. Houd dan rekening met de tips uit dit artikel.

Teveel afval voor een ritje naar de stort

Bij een flinke verbouwing kan er veel afval ontstaan. Vaak zo veel dat één ritje naar de stort lang niet voldoende is. Je kunt jezelf dan heel wat reistijd besparen met een afvalcontainer huren. Een afvalverwerkingsbedrijf kan je een geschikte container aan huis leveren en komt deze ook weer ophalen zodra deze vol is. Niet alleen scheelt het jou heel wat ritten, het is meteen een stuk milieuvriendelijker om het afval op deze manier mee te laten nemen. In één grote lading wordt het afval slechts eenmaal vervoerd.

Afvalcontainer huren? Hier let je op:

Als je er daadwerkelijk voor kiest om een afvalcontainer te huren zijn er een aantal dingen waaraan je moet denken.

 • Welk afval voer je af?
  Voordat je een container bestelt, moet je eerst goed bedenken wat voor soort afval je gaat afvoeren. Ben je in de tuin bezig en wordt het enkel groenafval of ga je grond afvoeren? Ruim je de zolder en de schuur op, dan zal je eerder een container nodig hebben voor gemengd afval. Bij verbouwingen kan het gaan om puin of een aparte container voor hout.
  Spreek goed door met het afvalbedrijf welk materiaal er wel en niet in de container mag om later geen extra rekening te ontvangen omdat je het afval verkeerd aanbiedt.
 • Hoeveel afval voer je af?
  Afvalcontainers zijn er in verschillende formaten waarbij gerekend wordt in kubieke meters (m3). Heb je slechts een kleine container nodig of vergt jouw klus een flinke bak om alles af te kunnen voeren?
 • Hoelang heb je de container nodig?
  Logisch als je een klus niet in één dag geklaard hebt. Vaak heb je een afvalcontainer enkele dagen of langer nodig om het helemaal gevuld te krijgen. Spreek goed af met het afvalbedrijf hoelang je de container kunt laten staan. Vaak heeft zo’n bedrijf al een complete planning gemaakt voor de container en is het slechts beperkt beschikbaar.
 • Waar plaats je de container?
  Een container is iets wat je niet zomaar even neerzet. Woon je in een smalle straat, dan kan het de weg blokkeren en als je in een flat woont, dan is het balkon ook geen optie. Zijn er parkeervakken in de buurt of is je eigen tuin groot genoeg? Feit is dat niemand overlast moet hebben van de plek waar jouw tijdelijke afvalcontainer staat.
 • Waar huur je de afvalcontainer?
  Er zijn meerdere bedrijven die afvalcontainers aanbieden en na ophalen het afval verwerken. Zodra je gaat zoeken naar een aanbieder is het handig om eerst in je eigen omgeving te kijken. Woon je in de randstad, dan pak je bijvoorbeeld de zoekoptie afvalcontainer huren Noord-Holland. Zo voorkom je dat je een aanbieder uit Limburg krijgt.

Fijne verbouwing gewenst

Elke verbouwing is een flinke klus en gaat je heel wat arbeid kosten. Bespaar in ieder geval flink wat tijd en ritten naar de stort door je afval op te laten halen. Vul op je gemak een complete afvalcontainer en houd daarmee je werkplek schoon. We wensen je een geslaagde verbouwing toe!


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *