Liebster Award: de 2016 versie

liebster2Vorig jaar, toen ik net twee maanden aan het bloggen was, werd ik genomineerd voor de Liebster Award. Whoehoe, een prijs dacht ik. Maar nu al? Dat was wel erg snel. De Liebster Award blijkt heel iets anders te zijn. Het is een manier waarop bloggers elkaar een beetje in het zonnetje kunnen zetten, bekender maken bij een groter publiek. Omdat je de andere blog zo waardeert. Je leert de persoon achter de blog weer een beetje beter kennen en krijgt wellicht een kijkje achter de schermen van de verhalen. Mijn antwoorden van destijds vind je hier.
Ik zag de laatste tijd de award weer een beetje rondgaan op verschillende sites. Afgelopen week kreeg ik een mailtje in mijn inbox van Life by mama Linda. Zij nomineerde mij voor de tweede keer voor deze award. Het leuke is dat degene die nomineert ook de vragen mag bepalen. Nieuwe vragen en anderhalf jaar verder zijn, zijn goede redenen om de nominatie te aanvaarden en de vragen van Linda te beantwoorden. Altijd leuk om te lezen dat iemand je verhalen graag leest. Bedankt voor dat compliment. Goed, daar gaan we:

De vragen

 1. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
  Lekker een rondje door de Efteling lopen, het zoveelste rondje van het jaar.
 2. Wat is je favoriete zen moment van de dag?
  ’s ochtends op de wc. Even rustig de dag starten met een rondje op de telefoon. Social media en een spelletje doen en daarna een kopje koffie op de bank. Tenminste als de tijd het allemaal toe laat.
 3. Wat was het laatste concert dat je bezocht hebt?
  Eigenlijk ga ik niet echt naar concerten. Als je alle optredens van de artiesten op Castlefest meerekent, dan zal het dat zijn. Anders een aantal jaar terug een optreden van Gerard van Maasakkers die de mooiste Nederlandse/Brabantse liederen zingt.
 4. Meest random feitje over jezelf?
  Naast dat ik papa ben, werk ik ook met kinderen. Van mijn kinderen leer ik hoe ik op de bso moet reageren, en andersom. Al deze kids leren mij telkens een stukje over mezelf.
 5. Wat was de mooiste dag in je leven?
  Ik kan nu van allerlei dagen gaan noemen en heel zoetsappig zeggen dat dat mijn huwelijksdag moet zijn geweest, of de dag dat ik voor het eerst vader werd, of toch maar die tweede keer. Eerlijk gezegd zou ik het eigenlijk helemaal niet weten. Er zijn in mijn hele leven heel wat dagen geweest waarop ik gelukkige momenten heb beleefd, waarop er mooie verrassingen waren en waarop ik met een warm gevoel kan terugkijken.
 6. Welk huisdier heb je of zou je willen hebben?
  Wij hebben een Border Collie genaamd Nala. De regelmatige lezer heeft haar al verschillende keren voorbij zien komen in mijn verhalen.
  In mijn tuin zie ik graag nog een kippenren komen met een aantal kipjes, maar dat is nog steeds toekomstmuziek.
 7. Aan welke trend doe je niet mee?
  Ik ben zo slecht met trends, dat zullen de meeste zijn.
 8. Hoe ziet je ideale weekend eruit?
  Lekker naar een pretpark toe, achtbaantje rijden. Lekker bakkie koffie op één van de vele terrassen in zo’n park en samen met de kids in de andere attracties stappen. Meestal komen de achtbanen er niet echt van, tenzij het gezelschap wat groter is.
 9. Welke blogpost van jou moeten we zeker gelezen hebben?
  Niks moet gelezen worden, ze mogen gelezen worden. De teksten schrijf ik grotendeels om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Als iemand daar iets uit kan halen voor zichzelf, dan is dat voor mij een bonus. Lees dus wat je zelf interessant vindt en laat mij weten welke blog van Papa’s wereld voor jou belangrijk is.
 10. Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?
  Op een eigen server, weg van de gratis site. Bol van nieuwe verhalen en belevenissen. Geld hoef ik er niet mee te gaan verdienen, maar als het zichzelf kosteloos kan houden, dan zou dat prettig zijn.

Regels

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
 • Post een link naar zijn of haar blog
 • Zet een foto van de award op je blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
 • Nomineer 5 tot 11 blogs
 • Bedenk 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost

Ik nomineer

En nu wordt het moeilijk, want de blogs die ik lees zijn meestal en een tijd bezig en zijn al (bijna) professioneel geworden. Daarom heb ik zomaar eens wat uitgekozen.

 • Papa Mark van hetlevenvaneenpapa
 • Cassandra van Momambition

Aangezien ik dit best goede vragen vond waarbij ik zelf al aardig moest nadenken, neem ik het rijtje over als opgave.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *