Leuke uitjes en activiteiten voor bierliefhebbers

leuke bieruitjes en activiteiten

Papa’s en mama’s opgelet! Ben jij of is jouw partner niet vies van een biertje? Speciaal voor bierliefhebbers hebben wij een lijstje gemaakt met leuke uitjes en activiteiten in Nederland en daarbuiten. En dat gaat verder dan een kroegentocht of een bierbrouw pakket voor thuis. Van brouwerij bezoeken tot biermusea; hier moet je zijn! Regel vast een oppas voor je kinderen en plan een van deze leuke bieruitjes.

Brouwerij bezoeken; rondleiding en bierproeverij

Een brouwerij bezoeken is natuurlijk een must-do uitje voor elke bierliefhebber. Het is namelijk de beste manier om te leren over het brouwproces en de gelegen kans om bij sommige brouwerijen enkele van de nieuwste bieren te proeven. Veel brouwerijen bieden een combinatie van rondleidingen en proeverijen aan, zodat bierliefhebbers een echte achtergrond krijgen over hoe hun favoriete bieren worden gemaakt. Neem bijvoorbeeld eens een rondleiding bij Hertog Jan in Arcen, Grolsch in Enschede of boek een Heineken Experience in hartje Amsterdam. In België is een rondleiding bij La Chouffe (kabouterbier, zegt dat je iets?) of Delirium (olifantenbier) aan te raadden en als je in Dublin bent mag een bezoekje aan Guinness niet ontbreken! Daar worden letterlijk al je zintuigen geprikkeld.

Diner voor twee in een brouwerij restaurant

Laatst was ik in Arcen met kinderen en reden we langs de Hertog Jan brouwerij. Ze hadden daar ook een speeltuin. Veel brouwerijen hebben een eigen restaurant waar gasten niet alleen kunnen lunchen of dineren maar ook genieten van de vele speciaalbiertjes op de tap, via een directe leiding uit de fabriek. Vaak zijn deze restaurants erg leuk ingericht met oude koperen brouwketels en andere bierattributen. Zo is uit eten gaan een leuke belevenis. Bij Hertog Jan weet ik uit ervaring, hebben ze ook gerechten op de kaart die in bier zijn bereidt. Denk bijvoorbeeld aan een stoofpannetje met draadjesvlees waar tijdens het kookproces bruin bier aan is toegevoegd. Heerlijk! 

Nationaal Biermuseum De Boom

Het Nationaal Biermuseum staat in Alkmaar. Een leuke stad voor een weekendje weg. Plak er een bezoek aan Biermuseum De Boom aan vast en je bent een leuke ervaring rijker. Hier leer je alles over het ontstaan van brouwen, mouten en waarom gist zo belangrijk is voor het brouwen van bier.

biertje tappen

Ga naar een bierfestival of bierevenement

Bierfestivals zijn de perfecte plek voor bierliefhebbers om een verscheidenheid aan bieren te proeven en te genieten van muziek, eten en gezelligheid. Bij deze festivals kun je bier van verschillende brouwerijen proeven, nieuwe bieren ontdekken en je kennis vergroten over deze populaire drank. Op Biernet vind je een overzicht met geplande bierfestivals en bierevenementen. Kom je uit de omgeving van Nijmegen dan zijn de Nijmeegse Bierfeesten erg gezellig.

Huur een bierfiets voor je volgende vriendenuitje

Bij een bierfiets denk je wellicht aan een vrijgezellenuitje. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn! Je kunt er ook een huren voor je volgende vriendenuitje, teamuitje of een verjaardag. Leuk als je bijvoorbeeld 25, 30, 40, 50 of 60 wordt. Een bierfiets is een soort tandemfiets waar je met meerdere personen (vaak een stuk of tien personen) op kunt fietsen. In het midden zit een fust waar je tijdens het fietsen of een fietsstop, wat jij wil, heerlijke biertjes uit kunt tappen! Vergeet alleen niet dat jullie heel wat bekijks trekken op de openbare weg. Proost! 

Heb jij al zin gekregen in één van deze bieruitjes of -activiteiten? Wij zijn benieuwd welk uitje voor bierliefhebbers jou het meeste aanspreekt. Ga je ook graag met kinderen op pad? Voor leuke uitjes kun je een kijkje nemen op evenwegmetkinderen.nl

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *