6 leuke manieren om je telefoon persoonlijker te maken

telefoonhoesje, smartphone

Meerdere keren per dag kijken we naar onze mobiele telefoons. De ene keer om een berichtje te lezen, om te zien hoe laat het is of om even op te zoeken of je favoriete film die dag draait in de bioscoop. Het toestel is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en is voor veel mensen een echt modeaccessoire geworden. Via het uiterlijk van je telefoon kun je anderen al een beetje laten weten wat voor persoonlijkheid je hebt. Ik geef je een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Jouw telefoon, jouw keuze

Met slechts één of met meerdere kleine ingrepen wordt een fabriekstoestel plotseling helemaal jouw telefoon. Zo wordt het nóg leuker om met je mobieltje te spelen en kun je subtiel laten zien wat voor type jij bent. Ga je voor een zakelijk hoesje of pimp je jouw smartphone met een shiny popsocket? Hoe dan ook, je maakt je eigen keuzes en dit zijn een aantal mogelijkheden:

Ringtone en geluidjes

Ben jij een type dat het lekker simpel houdt en gebruik maakt van de geluiden die al voorgeprogrammeerd zitten in je telefoon? Je kunt er ook voor kiezen om jouw favoriete song als geluidsfragment in te stellen. Daarbij kun je de nodige humor gebruiken zoals “Gooi je schoonmoeder uit het raam” als je schoonmoeder belt of Mah-Na-Mah-Na om iedereen de hele dag in liedje in het hoofd te laten hebben (graag gedaan). Het leuke van deze functie is dat je geluidsfragmenten kan toewijzen een specifieke personen, zo weet je al bij de ringtone wie er belt.

Screensaver

Zit je de hele dag op het werk en krijg je weinig van je kinderen mee, dan zet je gewoon een foto van ze als screensaver. Telkens als je naar de klok kijkt of je mobiel pakt om een berichtje te lezen, kijk je recht in het gezicht van je kroost. Vind je dat je ze genoeg ziet, dan zet je er een mooie vrouw op (ben je getrouwd, dan je eigen vrouw) of je droomauto.

Telefoonhoesje

Om je telefoon te beschermen is het slim om er een hoesje om heen te doen. Hoesjes zijn er in allerlei soorten te krijgen. Enkel een versteviging aan de achterkant of eentje waarbij je een flapje over de voorkant heen doet om krassen op je scherm te weren. Ga je voor een stoere leren hoes of kies je voor een vrolijke versie met print? Weet jij al wat je leuk vindt of zoek je nog naar inspiratie voor leuke telefoonhoesjes?

Telefoonhoesje met persoonlijke print

Toch zet ik deze tip even apart, want je kunt hoesjes ook helemaal laten maken zoals jij dat wilt. Plaats je eigen foto’s op een hoesje via een printservice. Zo heb je bijvoorbeeld je hond altijd bij je of toon je net zoals ik het Papa’s wereld logo telkens als je de telefoon in je handen pakt. Je eigen kinderen die een gekke bek trekken kan natuurlijk ook. Bij deze service maakt het niet uit wat voor smartphone je hebt. Of het nu gaat om Samsung Galaxy A52 hoesje, Samsung S21 hoesjes of een hoesje voor een iPhone 12 is, er is altijd wel een printbaar hoesje voor te vinden.

telefoonhoesje, papaswereld

Kabelbijters / Kabelbescherming

Ook zo’n hekel aan knikjes in de kabel van je oplader? Tijdens het opladen van je telefoon kan een kabelbijter het zwakke plekje bij de USB aansluiting verstevigen. Kabelbijters zijn poppetjes, bijvoorbeeld Pokémon of Disney karakters, die je op die plek plaatst en die de kabel beschermen tegen het knikken. Met het juiste poppetje laat jij zien wie je bent. Ben je niet zo van de figuurtjes, dan kun je ook een kabelbescherming nemen in de vorm van een krimpkousje die je om de zwakke plek heen laat smelten of een kleurrijke spiraalslang die je om de complete kabel heen kunt plaatsen.

Popsockets / telefoonbutton

Om je telefoon makkelijker vast te houden kun je aan de achterkant een popsocket plaatsen, ook wel een telefoonbutton genoemd. Een soort van extra handvat waarmee je de mobiel ook kunt laten staan terwijl je jouw favoriete film streamt. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en met diverse prints. Zelfs het materiaal kan flink verschillen. Ga jij voor stoer hout of voor speels rubber?

Jouw persoonlijke telefoon?

Hoe heb jij ervoor gezorgd dat jouw telefoon zich onderscheid van alle anderen? Heb je hiervoor de bovenstaande opties gebruikt of heb jij dat heel anders gedaan?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *