Leuke gezinsuitjes in Oost-Vlaanderen tijdens de krokusvakantie

tips voor gezinsuitjes in oost-vlaanderen tijdens voorjaarsvakantie 2024

Ben je nog op zoek naar leuke gezinsuitjes om te doen in de krokusvakantie / voorjaarsvakantie? Net over de grens in Oost-Vlaanderen worden tal van gratis, toegankelijke, gezonde, educatieve en vooral leuke activiteiten voor gezinnen aangeboden. Via directiecel Erfgoed & Erfgoedsites van de provincie Oost-Vlaanderen kreeg ik enkele leuke tips binnen die ik jullie niet wil onthouden. Ontdek meer over de Romeinen (rare jongens) en historische molens tijdens een leuke dag weg.

Gratis uitjes voor gezinnen in Oost-Vlaanderen

Een dagje met je gezin op pad hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst de provincie Oost-Vlaanderen door gezinnen diverse gratis activiteiten aan te bieden op verschillende locaties. Vind alle aangeboden activiteiten op het speciale Krokusvakantie 2024 activiteitenoverzicht.
De krokusvakantie, ofwel de voorjaarsvakantie duurt van 10 februari tot 18 februari 2024.

Uitjes met een beperking

Omdat zij graag willen dat deze activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn, passen ze zichzelf graag aan om ook kinderen met een rolstoel of met bijvoorbeeld autisme te laten genieten van een dagje weg. Hier zijn diverse hulpmiddelen voor aanwezig. Neem daarvoor vooraf even contact voor op, zodat ze alles op orde hebben als jij met je gezin aankomt.

Uitjes in Oost-Vlaanderen met een historisch tintje

Hoe gaaf is het om het verleden van een gebied te ontdekken? Hoe leefden de mensen er vroeger, wat maakten ze mee en hoe maakten ze dingen? Geschiedenis speelt altijd heerlijk in op de fantasie van kinderen. In de volgende twee uitjes kunnen ze deze fantasie goed gebruiken en leren ze terloops nog heel wat over het verleden.

Archeocentrum Velzeke: Red een Romein

Wat is er te doen:
Red een Romein
* Romeins schild knutselen
* Weven van een stuk textiel
* Olielampje kleien

Waar, wanneer en kosten
Waar: Archeocentrum Velzeke
Wanneer: maandag 12 februari tot zondag 18 februari 2024 van 13u tot 16u30
Kosten: gratis > wel even inschrijven
Extra leuk voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar.

In Archeocentrum Velzeke (Zottegem) kan jij je helemaal onderdompelen in de Romeinse geschiedenis. Tijdens de Caesarfeesten is het er wild aan toe gegaan en zijn enkele Romeinen wat dingen verloren. Die moeten ze natuurlijk wel vervangen en daarbij schakelen ze jouw hulp in. Door te gaan knutselen in verschillende workshops maak je een Romeins schild, leer je weven met echte schapenwol en maak je een echt Romeins olielampje van klei. Hierbij wordt je geholpen door echte archeologen.

Wil je meedoen, dan heb je voor elke workshop een uur, daarna schuif je met de groep door naar de volgende activiteit. Na twee workshops is er een half uurtje pauze waarbij je meteen iets lekkers krijgt.

Ontdek hier complete verhaal en alle informatie over deze activiteit.

Molenspeurtocht bij kasteel Puyenbrug

Wat is er te doen:
Speurtocht voor kinderen

Waar, wanneer en kosten
Waar: Mola Molencentrum
Wanneer: Krokusvakantie
Kosten: gratis toegang tot museum en speurtocht

Mola, het Provinciaal Molencentrum in Wachtebeke is gevestigd op domein Puyenbroeck. In kasteel Puyenbroek vind je het molenmuseum dat informatie geeft over de molens in de omgeving, over de duurzame energie die ze opwekken en over voedsel dat gemaakt wordt met behulp van de molens. Kinderen kunnen een speciale speurtocht doen waarbij ze een echte schat kunnen ontdekken en met het juiste antwoord openen. In het domein zijn verschillende speeltuinen te vinden die je kunt ontdekken tijdens een gezellige wandeling.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *