Even lekker weg in mijn eigen chalet

chalet, vakantiewoning

Lijkt jou dat ook zo heerlijk, in het weekend je woning inruilen voor een andere plek? Weg uit de dagelijkse sleur en ergens genieten van meer rust? Of wat dacht je van een eigen luxe werkplek waar je van alle gemakken voorzien bent? Mij lijkt het geweldig om een ’tweede huis’ te hebben waar ik rustig mijn gang kan gaan en het hele jaar door een vakantiegevoel kan hebben. Ik droom van een eigen vakantie- en werkwoning.

Buren het hele jaar door naar de camping

Onze buren hebben een vaste plek op de camping. Regelmatig gaan ze er in het weekend naartoe en in de zomermaanden verblijven ze er een tijdje. Als handige klusser is de buurman er regelmatig te vinden om alles rondom hun vakantieverblijf te repareren of nog gezelliger te maken met bijvoorbeeld een nieuwe aanbouw. Een hobby waarvan het stel het hele jaar door plezier heeft en waardoor ze heel wat sociale contacten hebben. Telkens hoor ik ze er met veel plezier over praten.

We willen er graag op uit

Wat zou het heerlijk zijn om weer eens even weg te gaan, er een paar daagjes tussenuit knijpen. Zelf vind ik het altijd fijn om ergens in een huisje te zitten of een tentvilla met ingebouwde sanitair. Hoe tof zou het zijn als je weet dat je altijd ergens terecht kunt? Niet hoeven reserveren, geen speurwerk op internet waar je nu weer heen wilt. Gewoon in de auto stappen, een stukje rijden en vervolgens je sleutels steken in het sleutelgat van je eigen vakantieverblijf. Het lijkt mij echt geweldig. Bij wat rondspeuren op internet zag ik een stacaravan te koop op de Veluwe. Dat lijkt me nu echt een mooie plek zo in de natuur. Tsja, rondkijken op het wereld wijde web kan altijd, maar het zal altijd wel een droom blijven.

Een bloghut

Hier thuis maak ik wel eens de grap dat we in onze tuin ruimte genoeg hebben voor een extra huisje die ik dan geen blokhut zou noemen, maar een bloghut. Een eigen kantoor in plaats van de kleine ruimte boven tussen de kledingkasten. Nu lijkt me een chalet kopen op de Veluwe ook wel een leuke grap. Een werkplek in de bossen waar je niet gestoord wordt door het dagelijkse leven. Tussendoor een paar dagen vrij nemen van het werk en mezelf dan daar opsluiten om aan de slag te gaan met nieuwe teksten. Misschien zelfs met andere bloggers er vertoeven om samen te sparren en kennis uit te wisselen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de laptop laten ratelen en dan heerlijk het bed in duiken om de volgende ochtend weer aan de slag te kunnen.

Het zal een droom blijven

Hoeveel ik ook kan fantaseren en in mijn hoofd het al helemaal zie zitten, het zal allemaal een droom blijven. Met ons budget zal deze fantasie niet snel een waarheid worden. Maar wie weet, ooit? Zo’n leuke vakantiewoning met eigen keuken, badkamer en genoeg ruimte voor het hele gezin. Voor nu duik ik nog even terug mijn bed in om lekker verder te dromen en mezelf aan een schrijftafeltje op de Veluwe te zien. Heb jij ook zo’n droom?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *