LEGO World 2018 – het uitje waar we al een jaar naar uit kijken

SquareLite_2018101213131552.jpgAl een jaar vraagt hij me wanneer we weer gaan. Hij wil zo graag weer naar al die blokjes LEGO toe. Naar het bouwen met Ninjago-stenen en duiken in de bakken vol onderdelen. Een filmpje kijken, speuren tussen de nieuwe sets in de souvenirwinkel en allerlei spelletjes spelen. Vorig jaar wonnen we kaartjes via een blogcollega en sindsdien zijn we om. Stiekem heb ik er zelf ook enorm veel zin in en we kunnen dan ook niet wachten op volgende week donderdag, want dan begint LEGO World 2018 in de Jaarbeurs Utrecht.

Megaveel bouwstenen

Geen LEGO World zonder bouwsteentjes, een heleboel bouwsteentjes. Met meer dan 5,8 miljoen LEGO stenen om mee te spelen kun je dit de bouwhemel op aarde noemen. Samen wegen de lossen stenen 14.000 kilo, best een vrachtje kun je wel zeggen. Naast alle losse stenen waar je naar hartenlust mee kunt bouwen, staan er 35 grote beelden gemaakt door professionele bouwers.

Hallen vol activiteiten voor jong en oud

LEGO World is verspreid over meerdere hallen van de Jaarbeurs. In elke hal zijn er leuke activiteiten te beleven. Er zijn 70 verschillende LEGO play area’s met ieder hun eigen thema. Van Duplo tot Ninjago en van Harry Potter tot City Artic. Kijken naar fantastische het werk van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO) is ook bijzonder. Deze bouwkunstenaars maken de meest fantasievolle/jaloersmakende bouwwerken. De langste LEGO-treinbaan van de wereld is ook aanwezig. Met een baanlengte van 4 kilometer is het een flinke klus om op te bouwen. Leer coderen met LEGO Boost en breng zo een robot tot leven. Bouw mee aan verschillende grote modellen van filmiconen. Knutsel op diverse plekken of duik in een van de vele bergen LEGO om te bouwen.

lego_world_2018.jpg

Speciaal voor kinderen

Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken tijdens de ‘for kids only’ activiteiten. Zo kunnen zij onder andere auditie doen voor een stemrol in The LEGO Movie 2 (verschijnt februari 2019), karten op een Go Kart Racing circuit, de interactieve klimmuur beklimmen, optredens van de LEGOFriends Girls bijwonen en even bijkomen in de LEGO bioscoop.

Echt rijdende Bugatti

Er is een levensgrote én bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen, gebouwd met 1.000.000 LEGO Technic-elementen en uitsluitend aangedreven door motoren van het LEGO Power Function-platform.

Lees ook:

SquareLite_20181012234713475.jpg

Waar en wanneer

LEGO World wordt gehouden in de Jaarbeurs van Utrecht van 18 tot en met 24 oktober 2018. Elke dag is het evenement te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur. De Jaarbeurs is perfect te bereiken met de trein, vanuit het centraal station loop je in tien minuten richting het evenement.

Gratis souvenirs

Superleuk als gratis souvenir is het maken van je eigen LEGO-blokje. Laat een eigen tekst in een blokje graveren. Daarnaast mag iedereen een minifigure in elkaar zetten met wellicht wederom een speciaal t-shirtje met LEGO World 2018 print. Bij het naar huis gaan wordt er vaak nog een leuke goodiebag uitgedeeld met een kleine verrassing.

Kaartjes kopen

Entreetickets voor LEGO World zijn via de website legoworld.nl te bestellen. Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. Het is raadzaam om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is. Kijk voor meer informatie op www.legoworld.nl.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *