LEGO World 2018: een (video)impressie

SquareLite_2018102221197226.jpgAfgelopen donderdag werd LEGO World 2018 geopend in de jaarbeurs. Nog tot en met woensdag 24 oktober kun je daar terecht om je te vergapen aan de mooiste LEGO bouwwerken van officiële bouwers en van AFOL’s (Adult Fan Of LEGO). Duik in de bakken vol met LEGO-stenen om zelf de fantasierijkste creaties te maken of ga op de foto met verschillende rondlopende karakters. In deze blog vertel ik je wat we op de openingsdag deden en er staat een extra lange vlog in.

Dylan Haegens & Victor Saeijs

Met een klap op de rode knop werd LEGO World 2018 geopend. De klap werd gedaan door YouTuber Dylan Haegens samen met de Nederlandse LEGO-prominent Victor Saeijs. Vlak voor de klap mochten de finalisten van het Nederlands Kampioenschap LEGO-bouwen beide heren het hemd van het lijf vragen.

Uit het persbericht:
“Dat ik dit jaar samen met Dylan de 18e editie van LEGO World mocht openen was voor mij niet zomaar een kwestie van een lintje doorknippen,” zegt Victor Saeijs, LEGO Group Senior Vice President, Western Europe Market Group. “LEGO wil ouders en hun kinderen motiveren om meer samen te spelen. Het is voor gezinnen tegenwoordig niet eenvoudig om speeltijd vrij te maken, terwijl uit recent LEGO-onderzoek blijkt dat samen spelen ervoor zorgt dat gezinnen gelukkiger zijn. LEGO World speelt hier op in, als gezin kun je je hier de hele dag samen vermaken. Dat ook Dylan zich als doel stelt om met zijn YouTube-kanaal een lach op het gezicht van alle familieleden, jong en oud, te toveren, maakt dat hij dit jaar de juiste persoon was om LEGO World te openen,” concludeert Saeijs. Haegens voegt daar nog aan toe: “Het samenbrengen van families is onze gemene deler.”

Lees ook:
SquareLite_2018101213131552.jpg
LEGO World 2018: het uitje waar we al een jaar naar uitkijken

Bouwen

Het allerbelangrijkste op de hele beurs is toch wel het bouwen zelf. Elk themadeel heeft zijn eigen berg met LEGO liggen. Er liggen zoveel bouwsteentjes en nieuwe elementen in de bakken dat je er spontaan hebberig van wordt. Het liefst zou je gewoon een aantal emmers eruit scheppen en in de achterbak van je auto zetten. Maar helaas, het meenemen van de steentjes is ten strengste verboden.
De steentjes en poppetjes die je wel mee naar huis mag nemen zijn wel heel speciaal. Bij één stand kun je een gratis minifigure maken die een speciaal LEGO World 2018 shirtje heeft. Bij de andere stand lever je een naam in op en Post-it en krijg je aan de eind van de rij een LEGO-steentje met de naam er in gegraveerd. Ik kon het natuurlijk niet laten om er papaswereld.nl op te laten zetten.

Spelletjes

Het tweede belangrijke zijn de spelletjes. Laat je schminken, race over de stormbaan heen, win tijdens een skelterrace of rij rondjes op een klein autootje. Bestuur Mindstorms slangen of dans bij het DUPLO podium. In elke hal is er weer iets anders te doen. Er is zelfs zoveel te zien en doen dat één dag eigenlijk gewoon niet genoeg is als je alles wilt beleven.

Te veel om op te schrijven

Weet je, eigenlijk is het gewoon veel te veel om op te schrijven allemaal. Misschien is het gewoon beter als ik het allemaal maar laat zien. Voor het eerst nam ik een videocamera mee en maakte ik opnames. Bekijk het filmpje en je weet meteen waarom jij ook naar LEGO World toe moet. Lukt het dit jaar niet meer, dan zeker volgend jaar.

Tickets
Entreetickets voor LEGO World zijn via de website legoworld.nl te bestellen. Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. De organisatie raadt aan om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is. LEGO World is van 18-24 oktober dagelijks te bezoeken van 10:00-17:00 in Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.legoworld.nl.

 

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *