Met de Titanic LEGO set word jij ‘king of the world’

lego, lego titanic, titanic, bouwsteentjes, lego bouwen

Er zit volgens de geruchten een nieuwe LEGO-set aan te komen van een wel heel bijzonder model: de Titanic. Het onzinkbare schip RMS Titanic dat in de nacht van 14 op 15 april 1912 tegen een ijsberg botste en toch zonk, gaat vereeuwigd worden als grootste LEGO bouwwerk tot nu toe. Een echte set voor de volwassenere bouwer. Meer weten over deze set? Lees dan vooral verder.

Wat is de Titanic?

In 1912 werd het luxeschip RMS Titanic te water gelaten voor een trans-Atlantische vaart. De bedoeling was dat dit schip passagiers richting Amerika zou brengen. Rederij White Star Line beweerde dat het “Grootste schip ter wereld” onzinkbaar zou zijn. Kapitein Edward John Smith had echter niet gerekend op een aanvaring met een ijsberg waardoor het gehele schip in slechts een uurtje of drie compleet zonk. 1522 opvarenden, passagiers en bemanning, kwamen om het leven tijdens deze scheepsramp. De meesten door onderkoeling en bevriezing in het water.
Meer informatie over de Titanic.

LEGO brengt bouwset Titanic uit

Onder de liefhebbers van LEGO zijn er al heel wat modellen gemaakt van het spraakmakende schip, maar nog nooit bracht LEGO zelf een bouwset ervan uit. Daar gaat verandering in komen als we de geruchten mogen geloven. De berichten worden steeds stelliger aangezien er zelfs al een setnummer bekend zou zijn.

Wat wordt het setnummer van LEGO Titanic?

De LEGO RMS Titanic set gaat vallen in de categorie LEGO Creator Expert. In deze serie bouwdozen zitten verschillende replica’s, modulaire huizen, auto’s, wereldberoemde gebouwen, kermissen en seizoensgebonden sets. Aan LEGO Titanic zou set nummer 10294 toegewezen zijn.

Is LEGO Titanic de grootste set ooit?

Het is een onbevestigd nieuwtje, maar het schijnt dat de LEGO Titanic de grootste bouwset gaat worden die tot nu toe voor het publiek is uitgebracht. De grootste set was de Millennium Falcon™, maar die is onlangs ingehaald door het Colloseum. Die set heeft maar liefst meer dan 9000 bouwsteentjes. Het laatste nieuws is dat de LEGO Titanic set zo’n 12.000 LEGO-steentjes gaat bevatten. Met zoveel steentjes is het maar goed dat er bouwinstructies in de doos zullen zitten.

Wat gaat de LEGO Titanic kosten?

Breek je spaarpot maar aan, sla het spaarvarken op zijn kop en plunder de bankrekening van je kinderen. Voor deze LEGO-set mag je de knip flink gaan lostrekken. Met een verwachte prijs van €629,99 is het een flinke aanslag op je spaarkas. Voordeel, je krijgt er dan wel enorm veel LEGO steentjes voor terug en uren bouwplezier.

Wanneer kun je de LEGO Titanic kopen?

Naar verwachting zal de Titanic in oktober beschikbaar komen voor deelnemers aan het LEGO VIP spaarsystem. Je kunt LEGO VIP worden op de website van LEGO zelf of in de officiële LEGO Stores. De release datum van LEGO Titanic in de reguliere winkels komen zal dan rond november volgen. Je maakt dan de meeste kans in LEGO speciaalzaken aangezien deze set slechts mondjesmaat geleverd zal worden net zoals de overige LEGO Creator Expert bouwdozen. Reserveren is dan vaak gewenst.

LEGO Titanic schaalmodel of speelset?

Aangezien de LEGO Titanic in de Creator Expert serie terecht komt, kunnen we er vanuit gaan dat het een schaalmodel wordt van het onzinkbare schip. Naar verwachting zullen er geen LEGO Minifiguren in de set aanwezig zijn. Dat betekent dat we geen complete verhalen na kunnen gaan spelen met Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson, de speelrollen van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio in de Titanic speelfilm uit 1997. Mocht je dat nou toch heel graag willen, dan kun je zelf creatief zijn door je eigen LEGO poppetjes in elkaar te zetten met onderdelen uit je collectie. Gezien het gewicht van 12.000 steentjes zal dit LEGO schip niet blijven drijven. De LEGO Titanic set 10294 zal dan ook eerder bedoeld zijn voor op een display.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *