Lego Brawls, vechten en verzamelen met minifigs

Lego Brawls review

Binnen Lego zijn minifigs vaak de meest gewilde onderdelen van de populaire bouwsteentjes. Minifigs, oftewel de Lego-poppetjes, zijn eindeloos te combineren qua onderdelen en daarmee is het een bouwelement op zichzelf. Sterker nog, het zijn door de loop van de jaren heen verzamelobjecten geworden. Het computerspel Lego Brawls speelt daar goed op in en laat jou strijden voor nieuwe karakters en onderdelen. Lees snel meer over dit megasnelle spel wat wij mochten uittesten.

Een vette combinatie van spellen

Lego Brawls is een spel dat een combinatie heeft van meerdere bekende spellen en heeft daar de beste stukken uit gepakt. Het eerste spel wat in Lego Brawls verstopt zit is het bekende Brawl Stars waarin je in een multiplayer modus tegenstanders moet verslaan door tegen ze te vechten. Datzelfde vechten zien we terug in de Super Smash Bros spellen waarin lekker chaotisch gevochten wordt terwijl de powerups, schilden en wapens je om de oren vliegen. In Lego Brawls zijn de ingrediënten van beide spellen samengevoegd tot een nieuw spel in een wel heel populair jasje.

Lego Brawls aankondigingstrailer

Vechten om punten te verdienen

In Lego Brawls zijn er maar twee dingen belangrijk, vechten en verzamelen. Door te vechten kom je steeds verder in het spel. Je speelt nieuwe gebieden en thema’s vrij en verdient noppen die je kunt inzetten voor toffe items, maar daarover verderop meer. Er zijn in Lego Brawls twee soorten gevechten te spelen. In de eerste is het ieder voor zich. Probeer als laatste over te blijven en scoor de meeste punten. Je scoort de punten zodra je een tegenstander de laatste slag toedient. Je kunt pech hebben dat je een karakter helemaal tot moes slaat, maar dat je punten op het laatste moment worden weggekaapt door een ander doordat die de laatste zet geeft. Je kunt hier zelf ook gebruik van maken door stiekem te loeren naar wat de tegenstanders doen en op het laatste moment toe te slaan. Kan behoorlijk lastig zijn aangezien het spel razendsnel gaat en je ondertussen ook je eigen vege lijf moet redden.

In de tweede vechtmodus speel je in teams. In het midden van een veld is een blok te vinden die je moet aanraken om het de kleur te geven van jouw team. Daarna is het een kwestie van de kleur verdedigen terwijl je het andere team blijft aanvallen. Als compleet team probeer je zowel punten te scoren als de ‘vlag’ te veroveren.

Online vechten voor hogere ranking

Wil je nog iets meer uitdaging, dan verbind je het spel met het internet en vecht je jouw battles online tegen andere Lego Brawls spelers die op elk mogelijke spelcomputer kunnen spelen. Je vecht dus als Switch-speler bijvoorbeeld ook tegen een pc-speler of iemand die vecht via Playstation. Je verdient met online-gevechten geen prijzen, maar wel het recht om op te scheppen dat jij de sterkste speler bent.

Lego Brawls uitgebreide trailer

Lego poppetjes verzamelen en samenstellen

Telkens als je een gevecht aangaat met andere minifigs kun je noppen verdienen waarmee je telkens nieuwe items kunt vrijspelen. Naast basiskarakters speel je voor een heleboel verschillende items. Van broeken tot kapsels en van stokbroden tot laserguns. Eigenlijk kun je het zo gek nog niet bedenken of het zit er gewoon in. Met al deze items kun je zelf je minifig in elkaar zetten en blijven combineren. Elk wapen heeft bijvoorbeeld zijn eigen kracht. Nadeel is dat er geen beschrijvingen zijn bij de items waardoor je vooraf niet weet wat het gaat doen in een gevecht, maar aan de andere kant maakt dat het ontdekken extra leuk.

Lego Brawls poppetje samenstellen, minifig bouwen

Herkenbare Lego thema’s

Voor elke Lego fan is er in Lego Brawls wel een thema te vinden waar hij graag mee zal spelen. Tijdens het uitkiezen van een gevecht mag je stemmen op een arena waarin het gevecht gaat plaatsvinden. De meeste stemmen gelden. Maar ook tijdens het verzamelen van je items kun je ervoor kiezen om eerst de bouwelementen uit jouw favoriete thema uit te kiezen.

Lego thema’s in Lego Brawls

 • Ninjago
 • Monkie Kid
 • Jurassic World
 • Pirate
 • Western
 • VIDIYO
 • Hidden Side
 • Space
 • Castle
 • Alien Conquest
 • …. en tijdelijke thema’s in speciale updates en evenementen (online)

Geen verhaal, gewoon vechten

In tegenstelling tot veel andere computerspellen van Lego, is er in Lego Brawls geen verhaal ingebouwd. Het is puur de strijd aangaan met de andere Lego poppetjes en blijven verzamelen. Juist doordat er weinig teksten en praatwerk is, draait alles om de brawl (gevecht). Als jongere speler hoef je daarom ook niet te kunnen lezen of je door een vreemde taal heen te worstelen. Gewoon op de knop drukken, je poppetje samenstellen en uitkiezen en gaan met die banaan (of slagroomtaart).

Al eerder uitgebracht, maar nu voor elk platform

Lego Brawls is niet geheel een nieuw spel. Het was namelijk al een jaar of twee (02 sept 2020) uit via Apple Arcade. Al die tijd zaten spelers van over de hele wereld te wachten tot het ook voor hun console beschikbaar kwam. Het (on)geduldig wachten werd beloond met zowel fysieke games als downloads voor bijna alle bekende consoles en platformen. Kun jij niet wachten om dit spel ook uit te proberen en zo hoog mogelijk in de ranglijsten te komen? Hieronder vind je links naar de juiste plekken om het spel voor jouw spelcomputer aan te schaffen.

Lego Brawls voor Switch kopen

lego brawls, switch, nintendo switch, nintendo

Lego Brawls voor Xbox kopen

Lego Brawls voor Playstation kopen

lego brawls, playstation

Lego Brawls voor PC kopen

Lego Brawls uitgetest

Wow, wat gaat dit spel enorm snel. Tenminste, dat vind ikzelf wel. De poppetjes vliegen door het scherm en ik heb er vaak moeite mee om in de gaten te hebben waar mijn poppetje zich bevindt. De jongens hebben hier een stuk minder moeite mee en blijven maar aanvallen. Hun geduld in dit spel is dan ook een stuk hoger dan die van mij, maar dan moet ik ook zeggen dat zijnde Smash Bros spellen ook wel heel erg leuk vinden om te spelen. Zelf ben ik iets meer van avontuurlijke spellen waarin je rondloopt op zoek naar elementen die je moet verzamelen. Ik smul dan ook van de verhalende Lego-spellen en heb daar ook een aardige collectie van liggen op meerdere platformen. Regelmatig hoor ik in de kamer het spel opstarten, vooral door Liam die het afreageren op de andere poppetjes heerlijk vindt om te doen. Een juichende kreet als hij weet te winnen en dan ook nog eens een nieuw item vrijspeelt. Voor hem is het gevecht nog lang niet voorbij. Kyran kijkt vaak mee, speelt soms een potje, maar vindt het vooral erg leuk om poppetjes te bouwen. Zijn lach als hij een vreemde combinatie heeft gemaakt is erg aanstekelijk. Helaas voor hem zal hij dan meer moeten gaan vechten om nog meer te kunnen combineren.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *