Winactie: Lego boekjes maken leren lezen extra leuk

lego boekje, leren lezen, jurassic park, ninjago

Leren lezen gaat pas echt goed als de boeken leuk zijn. Spreken de kaft en de titel aan, dan heb je al een pluspunt bij het uitkiezen van een boek. Wat dat betreft kan het niet misgaan bij de AVI-boekjes van Lego. Lekker grote letters, afbeeldingen van alle Lego-helden en een tof verhaal zijn de ingrediënten van geslaagde boekjes die kinderen helpen bij het leren lezen.

Lego boekjes in een nieuw jasje

De AVI-boekjes van Lego zijn niet de eerste boekjes die van de populaire minifiguren zijn uitgebracht. Uitgeverij Meis & Maas heeft ze al vele jaren in de winkels liggen. Nadat de uitgeverij ging samenwerken met uitgeverij Billy Bones werd het aanbod aan Lego boeken en magazines uitgebreid. Naast zoekboeken en bouwinstructieboeken zijn er nu ook AVI-boekjes uitgebracht zodat kinderen nog meer gestimuleerd worden om te gaan lezen. De originele versies van deze boekjes worden uitgebracht door Lego Books die ze in het Engels op de markt zet.

Thuis lezen zonder problemen

Veel kinderen kijken in hun vrije tijd filmpjes, gamen of spelen een spelletje. Lezen is in loop der jaren steeds minder een ding geworden bij de jeugd. Al is er weer een opmars gaande. Boeken die aanspreken zijn voor kinderen heel belangrijk. Doordat de Lego-boekjes uitgaan van de bestaande televisieseries komen de verhalen niet onbekend voor bij de jonge lezers. Zodra ze de animatieserie gezien hebben, zullen ze het verhaal in het boekje herkennen. Dit helpt ze bij het begrijpen van het verhaal dat ze lezen en zien in de plaatjes. Deze herkenbaarheid maakt het extra leuk voor kinderen en zorgt ervoor dat ze makkelijker uit zichzelf een boekje lezen voor een rustmomentje.

LEGO AVI M4 – Ninjago: Level 13

Jay speelt een spannend spel. Maar ineens is hij midden in PRIME EMPIRE. Dat is de stad van het spel! Er lopen robots rond die gevaarlijk zijn: ROOD VIZIEREN. Gelukkig zijn er ook rebellen. Die vechten tegen de robots. Jay wil hen heel graag gaan helpen. Maar er is één probleem: zijn ninja-krachten werken niet in het spel!

Een lekker dun boekje dat je eventueel in één keer uit zou kunnen lezen, maar ook tussendoor kunt wegleggen. Doordat het verhaal niet te lang is, scheelt dat bij de aandachtsboog. Voorin het boek lees je wie er in het verhaal gaan voorkomen. In het verhaal zelf zijn alle namen telkens voorzien van een kleurenbalkje. Stoere ninjatekeningen vertellen het verhaal ook al uit zichzelf.

Aanbevolen leeftijd: 7/8 jaar
Basisschoolgroep: 4/5
Extra groot lettertype
Aantal bladzijdes: 48 pagina’s

Uitgave: juli 2021 
Uitgever: Billy Bones

Makkelijk lezen met Lego 1 – LEGO Jurassic World – Operatie: Overleven

Ga samen met Owen, Claire en een heleboel coole dino’s op avontuur in LEGO® Jurassic World™. Ren met de Raptors, vlieg met de Pteranodons en ontdek de schat van het park. Ben jij dapper genoeg?

Dit boek is al een echt leesboek voor kinderen dat lekker vlot geschreven is. De vele kleurrijke afbeeldingen verklappen al een beetje waar het verhaal over gaat en ondersteunt het geheel. Achter in het boek vind je een ‘wie is wie’ waarin alle karakters uit het boek omschreven worden.

Aanbevolen leeftijd: 7/8 jaar
Basisschoolgroep: 4/5
Extra groot lettertype
Aantal bladzijdes: 64 pagina’s

Uitgave: juli 2021 
Uitgever: Billy Bones

Nog meer Lego AVI-boekjes

Naast de twee boekjes die je hierboven hebt zien staan, heeft uitgeverij Billy Bones / Meis & Maas nog een stel andere Lego AVI-boekjes in hun assortiment. Niet alleen Ninjago en Jurassic World spelen een hoofdrol in de boeken, maar ook de inwoners van Lego City hebben hun eigen verhalen. Zo is er voor elke Lego-liefhebber wel een geschikt leesboek te vinden.

Lego boekjes winnen

lego boekje, leren lezen, jurassic park, ninjago

In samenwerking met Billy Bones mag ik van beide boekjes een exemplaar weggeven. Met deze winactie willen wij graag twee kinderen blij maken met een boekje. Om kans te maken op een van deze leuke prijzen hoef je enkel dit te doen:

  • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting.
    Vertel in dat bericht voor welk boekje jij meedoet en waarom je graag kans wilt maken op deze prijs.
  • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
  • Deelnemen kan tot vrijdag 3 december 2021 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
  • Bij deelname ga je akkoord dat wij jouw naam en adresgegevens ontvangen voor verzending van je gewonnen prijs.
    Bij deze winactie wordt jouw prijs verzonden door Papa’s wereld.

Let op: Het kan zijn dat jouw reactie niet direct live staat en goedgekeurd moet worden. Aangezien wij niet 24uur per dag in het systeem zitten, kan het even duren voordat je deelname publiekelijk zichtbaar is.

Winnaars

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaars.
Mochten de winnaars niet binnen een week reageren, dan zullen er nieuwe winnaars uitgekozen worden.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *