(Winactie) Leer eenvoudig schaken met Koning Schaak

Het verhaal van koning schaak review en winactie

Schaken een spel voor kinderen? Als het aan de makers van ‘Het verhaal van Koning Schaak’ ligt wel. Met alle regels en mogelijke zetten die er in dit spel verscholen zitten, is het niet een heel eenvoudig spel. Echte denksport. Eventjes snel de regels doornemen en beginnen met spelen is aan dit spel niet besteed. Je zult er echt wat lessen voor moeten nemen. In ‘Het verhaal van Koning Schaak’ maak je op eenvoudige wijze kennis met alle schaakstukken en wat ze doen en kunnen en leer je stapje voor stapje het echte schaakspel. Ook op een leuke manier schaken leren? Lees dan verder en maak kans op een exemplaar van ‘Het verhaal van Koning Schaak’.

Schaken leren door middel van sprookjes

Zomaar droog leren welke zetten een schaakstuk mag zetten kan lastig zijn om te onthouden, vooral als elk schaakstuk zijn eigen regels en mogelijkheden heeft. Geloof me, ik heb het in het verleden geprobeerd. Toen ikzelf nog op de basisschool zat ben ik een tijdje lid geweest van de schaakclub. Van een leraar kregen we les en kregen we elke week een nieuw A4-tje met getekende zetten op een schaakbord. Droge stof die bij mij niet echt bleef hangen. Dat ik degene was die elke pot verloor tijdens de lessen was dan ook niet echt verwonderlijk. Na een tijdje ben ik dan ook gestopt omdat mijn plezier al snel verdween. Dat was misschien heel anders geweest als ze destijds ‘Het verhaal van Koning Schaak‘ hadden gehad. Leren doormiddel van leuke verhaaltjes en daardoor een samenhang gaan zien is een manier die mij wel ligt. In de lesmethode van ‘Het verhaal van Koning Schaak’ leer je namelijk elk stuk apart kennen door aparte sprookjes die vertellen over de karakters op het schaakbord.

Video ‘Het verhaal van Koning Schaak’

Koning Trippel zet maar één stapje

De dwaze Koning Trippel leeft in een kussenkasteel en is bang is voor alles! Bijen, bomen, stinkkaas en zelfs zijn eigen knieën. Als hij beweegt, trilt zijn hand, kraakt zijn been en zet hij per beurt één bang stapje. Met een simpel verhaal leren kinderen en volwassenen die beginnen met schaken, hoe een speelstuk over het bord beweegt. Elk speelstuk heeft zijn eigen verhaal en karakter gekregen waardoor je geen standaard schaakstukken hebt, maar leuke kartonnen poppetjes. Als je alle verhaaltjes gelezen hebt en alles geleerd hebt over elk schaakstuk, leer je spelenderwijs complete schaakpartijen te spelen.

Een bijzonder schaakstuk

Koning Trippel, Koningin Bella, elk schaakstuk heeft zijn eigen naam gekregen. Die verschillen voor de witte en zwarte speelkant, want uiteindelijk blijft schaken een spelletje tussen de witte en de zwarte schaakstukken. De schaakstukken worden persoonlijk gemaakt door kartonnen poppetjes die je op het schaakbord plaatst. Dit gaat echter wel op een heel bijzondere manier, want ze worden geplaatst voor echte schaakstukken. De reguliere schaakstukken hebben een extra houdertje gekregen aan de bodem, waardoor je het karaktertje in het schaakstuk kunt plaatsen. Terwijl je speelt leer je dus de karakters te identificeren met de schaakstukken waar ze voor staan. Uiteindelijk kun je het schaakspel dan ook spelen zonder de ‘Koning Schaak’ karakters. Het kleurrijke speelbord kun je na een tijdje dan ook omdraaien om te spelen op een standaard schaakbord.

Het verhaal van koning schaak, opgezet schaakbord met schaakstukken

Unbox ‘Het verhaal van Koning Schaak’

Het verhaal van koning schaak, inhoud doos, unbox

In de doos van ‘Het verhaal van Koning Schaak’ vind je de volgende objecten waarmee je het spel speelt en netjes kunt bewaren:

  • 32 aangepaste schaakstukken
  • 32 personages
  • 1 verhalenboek met schaakinstructies
  • 30 minigame-fiches
  • 2-in-1 schaakbord
  • 2 opbergzakken voor schaakstukken en spelregels

Winnaar Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022

‘Het verhaal van Koning Schaak’ is al vele malen internationaal in de prijzen gevallen. Ook in Nederland is het spel goed ontvangen en wist het meerdere prijzen in de wacht te slepen. Tijdens de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022 kreeg het maar liefst twee prijzen: Vakjury winnaar & Gouden Publieksprijs winnaar Wetenschap en Educatie STEAM

‘Het verhaal van Koning Schaak’ zelf spelen

Het verhaal van koning schaak afbeelding doos

Ben je nieuwsgierig geworden naar ‘Het verhaal van Koning Schaak’ en wil jij of je kind leren hoe je moet schaken?
‘Het verhaal van Koning Schaak’ koop je hier.

Win ‘Het verhaal van Koning Schaak’

In samenwerking met MEGABLEU mag Papa’s wereld een exemplaar van ‘Het verhaal van Koning Schaak’ weggeven. Wil jij dit gave schaakspel in jouw spellenkast hebben staan om urenlang potjes schaak te kunnen spelen en je hersenen te laten kraken voor de volgende briljante zet? Doe dan mee met deze winactie. Kijk hieronder wat je moet doen om dit spel te winnen:

  • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting. Vertel in dat bericht waarom je graag kans wilt maken op deze prijs.
  • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
  • Meedoen kan tot vrijdag 17 februari 2023 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.

Winnaar

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaar.
Mocht de winnaar niet binnen een week reageren, dan zal een nieuwe winnaar uitgekozen worden.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *