LED-verlichting brengt extra sfeer op de kinderkamer

verlichting op de kinderkamer, inbouwspotjes, LED inbouwspot

Verlichting in kinderkamers kan functioneel zijn, maar het kan ook de fantasie van het kind stimuleren. Extra handig is het dus ook als je de verlichting op de kinderkamer van moment tot moment kunt aanpassen. Het ene moment wat extra licht tijdens het verschonen van een luier, een beetje gedimd bij borstvoeding in de nacht of enorm kleurrijk als je kind aan het spelen is. Door gebruik te maken van LED inbouwspots op een kinderkamer kun je voor ieder moment de juiste sfeerverlichting kiezen. Ontdek meer voordelen over het gebruik van inbouwspots op de kinderkamer.

LED verlichting voor extra veiligheid

Als er ook maar iets belangrijk is op een kinderkamer is dat veiligheid. Tegenwoordig is LED-verlichting de veiligste manier om een kinderkamer te verlichten. In tegenstelling tot gloeilampen en tl-verlichting worden LED-lampen niet warm of heet. Dit betekent dat kinderen zich niet kunnen branden als ze per ongeluk de lamp aanraken. Extra handig is dat LED-lampen ook erg plat kunnen zijn en goed weggewerkt kunnen worden. Een geruststellende gedachte als je kind alleen op de kinderkamer aan het spelen is.

Magische verlichting op de kinderkamer

In de kinderkamer kunnen LED inbouwspots een betoverende en fantasierijke sfeer creëren. Deze kleine maar krachtige lichtjes zijn de nieuwste trend als het gaat om het verfraaien van kinderkamers. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de wensen van je kind. Of het nu gaat om een zacht, warm licht voor ontspannen bedtijdverhalen of een kleurrijk en levendig licht voor speeltijd, met LED inbouwspots regel je dit heel eenvoudig. Doordat je LED-lampen in verschillende kleuren kunt krijgen, kun je op een kinderkamer op verschillende plekken andere kleuren toepassen. Met een speciale afstandsbediening kun je dit zelfs per moment aanpassen. Gebruik meerdere lampjes en een beetje handigheid om zelfs een complete sterrenhemel te maken.

Makkelijk installeren

LED inbouwspots zijn niet heel moeilijk te installeren. Veel kant en klaar pakketten vereisen geen elektrische vaardigheden of geklooi met ingewikkelde bedrading. De meeste papa’s zullen dit als een doe-het-zelfproject kunnen doen. Waar je rekening mee moet houden is dat je een tussenruimte nodig hebt waar de trafo en bekabeling moeten komen. Dat kan bijvoorbeeld een verlaagd plafond zijn. Wanneer je een opening in het verlaagde plafond wilt maken, is het goed om te weten dat je zaagmaat altijd kleiner is dan de doorsnede van de LED-spot. Zo vergt een spot met een doorsnede van 66mm maar een inbouwspot zaagmaat 55mm. Zodra je LED-spots aanschaft staat de zaagmaat er altijd bij.

Eenmaal geïnstalleerd, hebben LED-lampen weinig onderhoud nodig en gaan ze lang mee. Dit betekent dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van lampen. Dit is een klusje dat vaak zo gepiept is.

Energiezuinig en duurzaam

Een extra reden voor jou als ouder om te kiezen voor LED inbouwspots is de wetenschap dat ze enorm energiezuinig zijn. Ze verbruiken veel minder elektriciteit dan ouderwetse gloeilampen, waardoor je flink op de energierekening kunt besparen. Bovendien gaan LED-lampen veel langer mee, wat ze een stuk duurzamer maakt dan lampen die je regelmatig moet vervangen. Het betekent ook dat je geen zorgen hoeft te maken over het regelmatig vervangen van lampen in de kinderkamer.

LED inbouwspots perfect voor de kinderkamer

Veilig, kleurrijk en energiezuinig. Met deze redenen mag het duidelijk zijn dat LED inbouwspots de perfecte verlichting van de kinderkamer zijn. De magische lichteffecten, de mogelijkheid om een sterrenhemel te projecteren en de eenvoudige installatie maken LED inbouwspots tot de perfecte keuze voor de kinderkamer. Dus, waar wacht je nog op? Transformeer de kinderkamer van je kind in een betoverende wereld van licht en kleur.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *