Lachen naar de camera, fotoshoot voor de familie

20160402_203234.jpgLiam was ongeveer zes weken oud toen we voor het eerst poseerden voor de camera van een professionele fotograaf. Het resultaat van deze foto’s hangt nog steeds aan de muur in onze woonkamer. Voor Kyran wilde we foto’s die ongeveer hetzelfde zijn om de vergelijkingen goed te kunnen maken. Vandaag vertrokken we richting richting IJsselstein om op de foto te gaan bij Dieke Penders van Puur & Mooi Fotografie.
Eerdere shoot
Dieke kennen we van een eerdere fotoshoot. Nou ja, ‘we’ klopt niet helemaal. Zelf had ik nog niet voor haar camera gestaan. Een hele tijd terug zocht ze modellen om haar portfolio uit te breiden. Via een vriendin ging Chantal met Liam en Nala mee naar haar studio. Nog diezelfde week kregen we de eerste resultaten binnen als bedankje voor het model staan. Deze foto’s zijn ons goed bijgebleven. Een tijdje terug zag ik de serie weer en had ik het gevoel dat zij onze nieuwe shoot moest gaan doen. Chantal had precies datzelfde idee, dus daar was geen overleg meer voor nodig. De afspraak werd gemaakt.
Resultaten van de eerdere shoot


Met een tas volgeladen
Een tas vol kleding achter in de kofferbak, kids in de stoeltjes en maxicosi, Nala op de bodem en Chantal op de achterbank. Een uurtje over de snelweg en door allerlei een doolhof van wegen voordat we aankwamen bij de studio. In de tas allerlei setjes met kleding en voor Nala wat beloningssnoepjes.De grote beer waar Liam tijdens de allereerste shoot naast lag, die ging ook weer mee.
Relaxt aan de slag
We hadden vanwege het ietwat mindere weer besloten om de buitenshoot even te laten voor wat het was en direct in de studio te beginnen. De buitenshoot halen we nog een keertje in. Eerst even een bakkie koffie, Nala laten wennen aan de studio en Liam even laten rond hobbelen. Kyran wilde eerst even zijn dorst lessen bij zijn mama.Na enkele minuten hadden we doorgesproken wat we een beetje wilden en stonden de kleine grote man en ik te poseren. Aangezien ik niet zo’n talent ben, liet ik me meeslepen door mijn mannetje. Door de situatie mee te spelen en hem tussendoor aanwijzingen te geven, kreeg ik Liam zo ver om hem zo voor de camera te krijgen als we wilden. Tussendoor hoorde ik de camera af gaan op de momenten tussen de poses in. Hier zitten waarschijnlijk een heleboel leuke shots in waar het plezier van afspat.
Om de beurt
We hadden enkele wensen qua foto’s. Die wensen gingen we zoveel mogelijk af. Hierbij keken we naar de gesteldheid van de kids. Een huilende Kyran van de honger zorgde voor nog een keer improviseren, een Liam die toch even niet meer wilde en moest uitrazen, een Nala die soms toch wat nerveus was door een huilende baby…. Je snapt het al. Ondanks alle rust, hadden we soms wat improvisatie nodig. Heerlijk als de fotografe hierop inspeelt en daarbij ook allerlei voorstellen doet. We gooiden tussendoor dan ook maar wat extra series voor Papa’s wereld. Met de nieuwe foto’s wil ik de website wat meer naar één fotostijl brengen. En dan natuurlijk ook alles wat bij Papa’s wereld hoort. Of ik het leuk vind om voor de camera te staan? Mwoh, heel vervelend vind ik het niet, maar een hobby zal het niet worden. Vond het dan ook niet erg als ik even langs de kant kon zitten en aanwijzingen geven aan Liam en Nala.
fotoshoot
Dieke is druk aan de slag met Liam. Kyran mag nog even wachten onder genot van een borrel.

Resultaat?
Het is nog even wachten op het resultaat. Binnenkort zullen we de eerste foto’s kunnen ontvangen. En vooruit, we zullen er een aantal met je delen.
Jij ook op de foto?
Ook een leuke fotoshoot doen met Dieke?
Kijk dan eens op haar website voor haar portfolio: Puur & Mooi Fotografie

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *