Cadeautjes die je aan de baby geeft bij een kraambezoek

kraamcadeau voor baby, cadeautje voor baby

Hoera, er is een kleine geboren. Ineens ben je een trotse oom of heeft je beste vriend een kindje gekregen. Je kan niet wachten om de nieuwe wereldburger te begroeten. Eindelijk is het tijd voor het kraambezoek, maar wat neem je nu eigenlijk mee als cadeautje. Kleertjes en luiers geef je eigenlijk meer als cadeautje voor de ouders, want dat scheelt ze weer geld qua aanschaf. Een kraamcadeautje wordt pas echt leuk als het voor de kleine zelf is. Iets waar het later misschien ook nog wat aan heeft, want die eerste tijd ligt het toch nog maar te liggen, drinken, slapen en poepen. Lees verder om wat leuke ideeën op te doen voor cadeautjes die je aan de baby geeft.

Kraamcadeautjes voor papa en mama

Zullen we gewoon eens een duidelijk verschil maken tussen kraamcadeautjes voor baby’s en kraamcadeautjes voor papa en mama? Goed, hier komt het dan. Een kraamcadeautje voor de baby heeft nut voor de kleine. Iets om mee te spelen bijvoorbeeld. Een kraamcadeautje voor papa en mama bestaat uit dingen waar zij iets aan hebben om voor de kleine te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een luiertaart, babykleertjes of een mand vol verzorgingsproducten. Natuurlijk hartstikke handig en fijn allemaal, maar daar heeft de kleine zelf natuurlijk helemaal niks aan. Die vraagt helemaal niet om een luier met leuke print of kleertjes met ‘Mijn papa is de liefste’ er op. Dat zijn kraamcadeautjes die vooral leuk zijn voor de ouders.

Leuke kraamcadeautjes voor de baby

Voor baby’s zijn er heel veel leuke cadeautjes te bedenken. Het ene cadeautje kunnen ze direct iets mee, maar het ander moeten ze nog een paar jaartjes voor wachten. Dit zijn (blijvende) cadeautjes die je aan de baby kunt geven tijdens het kraambezoek:

Houten speelgoed

kraamcadeau voor baby, houten speelgoed

Speelgoed is altijd een goed idee en dat is houten speelgoed al helemaal geweldig. Hout is een degelijk materiaal dat niet snel kapot gaat en in de leukste vormen te maken is. Een houten trein, toffe puzzels, vormenstoof of activiteitenkubus stimuleren de baby steeds meer om te ontdekken en spelen. Goed voor de motoriek en om nadenken te bevorderen. Extra voordeel van houten speelgoed is dat het geen batterijen bevat en dus geen zwaailichten en irritante geluidjes maakt. Let bij de aanschaf van houten speelgoed wel even op het soort verf dat gebruikt is. Het is verstandig om te kijken naar bekende merken, bijvoorbeeld Little Dutch, die gebruik maken goedgekeurde verf voor kinderen.

Prentenboek (met naam)

Voorlezen stimuleert taal en taalgebruik van de kleine. Het is helemaal leuk als de kleine mee kan kijken met allemaal mooie plaatjes. Een prentenboek is dan ook een goed idee als kraamcadeautje. Het wordt nog leuker als je deze personaliseert met kenmerken van het kindje en zijn familie. Een prentenboek met naam is een kraamcadeau dat vast nog heel vaak ingekeken en gelezen wordt.

Invulboek

Dit cadeau is bedoelt voor de baby, maar zal eerst gebruikt moeten worden door papa en mama. In een invulboek kunnen de ouders van alles schrijven over de kleine. Hoe hard het groeit, wat het eerste eten is wat het krijgt, naar wie het eerst gelachen werd en ga zo maar door. Een babydagboek is meteen niet meteen in te kijken in het eerste levensjaar, maar is zeker een cadeautje dat gericht is op de toekomst. Hoe leuk is het dat als je op kamers gaat, je van je ouders een boek meekrijgt over hoe jij als baby was.

Een vrolijke rugzak

kraamcadeau voor baby, kinderrugzak met naam

Als je gaat logeren of naar het kinderdagverblijf gaat heb je een leuke rugzak nodig om wat kleertjes, een flesje en luiers in mee te nemen. Je favoriete knuffel kan er natuurlijk ook in meegenomen worden, want die mag niet vergeten worden. Een kinderrugzak voorzien van de eigen naam is helemaal fijn, want je speelkameraadjes zullen maar net dezelfde smaak hebben als jij. Toffe merken voor een kinderrugzak zijn onder andere ENGEL., KC Boutique en Kidslabel die elk hun heel eigen designs en materialen gebruiken.

Vrolijke spaarpot

Cadeautjes kiezen is en blijft iets moeilijks. Je bent altijd afhankelijk van iemands smaak. Zeker als het gaat om een kraamcadeau, dan ben je ook nog eens afhankelijk van de smaak van de ouders. Een heel vrolijke spaarpot, bijvoorbeeld van Nijntje, is een leuke start van een jaarlijkse donatie. Zo kun je bij elke verjaardag of ander feestje een kleine bijdrage doen aan het spaarpotje voor later. Stiekem tussendoor een muntje er in laten doen is ook leuk.

Een lieve knuffel

Knuffels zijn geweldig om te geven. Van die hele lieve zachte. Oh wacht, niet een knuffel waarbij je de kleine in de armen neemt en het vertroeteld, maar een stoffen knuffel. Zo eentje van lapjes die aan elkaar genaaid zijn. Een hele lieve teddybeer, een kangoeroe of een tijger. Het is helemaal een geweldig kraamcadeautje als blijkt dat de door jou gegeven knuffel de lieveling is geworden van de kleine.

Wat geef jij tijdens een kraamvisite als cadeau?

Als jij op kraamvisite gaat, wat geef jij dan cadeau? Kies je voor iets waar de ouders op dat moment iets aan hebben of ga je liever voor een cadeautje voor de kleine? Staat het cadeautje hierboven ertussen of kies jij voor iets heel anders? Laat gerust een berichtje onder deze blog achter om jouw antwoorden te vertellen. Wie weet inspireer je anderen er weer mee.


Afbeeldingen zijn afkomstig van Kraam-Cadeau.nl

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *