Knutselen met wc rol – de Coronaatjes

Corona knutsel wc rol

Nederland heeft massaal wc papier ingeslagen. Sommige gezinnen kunnen zelfs de komende tien jaar wel vooruit. Na al dat gepoep blijft er enkel nog het kartonnen rolletje over. Ik geef je een leuke tip wat je er mee kunt doen waarbij je ook nog eens in de actualiteit blijft. Gastouder Annemiek neemt jullie mee in de wereld van de Coronaatjes.

Knutselen via het scherm

Kinderdagopvangcentra en gastouders zijn momenteel door het COVID-19 virus gesloten of hebben slechts een klein handje vol kinderen op de groep. De kinderen zijn thuis, maar de pedagogisch medewerkers willen toch contact met ze houden. Ouders tussendoor een momentje geven dat de kinderen toch vermaakt worden door de groepsleiding. Via liveverbindingen op bijvoorbeeld Facebook worden er verhaaltjes voorgelezen, liedjes gezongen of knutsels voorgedaan.

Mollemuiskwartiertje

Eén van de gastouders die live gaat voor haar gastkindjes is Annemiek van gastouderopvang De Mollemuis. Dagelijks houdt zij het Mollemuiskwartiertje waarin ze begint met het standaard ochtendliedje, leest dan een verhaaltje voor, laat Woutertje Kaboutertje langs komen voor een koekje en bedenkt telkens een knutsel. Tussendoor krijgen de kinderen kleine cadeautjes in de brievenbus zoals een zakje met boontjes om te planten in een doorzichtig zakje aan het raam. Afgelopen week bedacht Annemiek wel een heel actuele knutsel tegen coronaverveling.

Livestreamknutsel met wc rol

Met toiletrolletjes is het altijd leuk knutselen. Annemiek bewijst dat weer eens met de hoognodige droge humor. Ik kan veel gaan vertellen over deze knutsel, maar ik kan het je ook gewoon laten zien:

Benodigdheden

Het resultaat

Corona knutselen met toiletrol

Wat ga jij maken?

Met toiletrolletjes kun je nog veel meer leuke dingen maken. Wat ga jij maken met het lege kartonnetje?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *