Knuffy Koala, het nieuwe opvoedvriendje van ouders en kinderen

knuffy koala

Een kind dat geen zin heeft om tanden te poetsen, dat constant van tafel loopt en alles laat rondslingeren. We kennen het als ouders allemaal. Hoe goed je als ouder ook je best doet, soms kun je wel een helpend handje gebruiken bij het opvoeden van je kind(eren). Knuffy Koala en zijn vriendjes kunnen je daarbij helpen met leuke liedjes en beloningssystemen. Iets aanleren wordt namelijk nog leuker als er iets leuks tegenover staat en als het op een leuke manier gebeurd. Maak in dit artikel kennis met Knuffy Koala en de bedenkers.

Jonge vaders kletsen over opvoeding

Colin Heikens, een jonge vader van een zoontje van 4 en een dochtertje van 2 jaar, ontdekt dat het vaderschap prachtig is… maar tegelijkertijd ook pittig. Voordat hij kinderen kreeg had hij nooit écht nagedacht over het opvoedgedeelte. Vanaf een bepaalde leeftijd komen er allemaal nieuwe dingen bij in de verzorging en opvoeding. Zo merkte hij dat tandjes poetsen met zijn zoontje niet altijd leuk was. Hoe doe je dat met een kind dat ook nog eens de eigenschap ‘koppig zijn’ bezit?

Beste vriend Rutger Kanis werd ongeveer tegelijkertijd voor het eerst vader van een zoontje. De mannen hadden dus genoeg gesprekstof. Er werd heel wat heen en weer gebeld om te kletsen over het wel en wee van het ouderschap. Tandenpoetsen, opruimen, vitamientjes eten, aan tafel blijven zitten. Het bleek een strijd te zijn die beide papa’s voerden: “We leken soms voor ons gevoel een politieagent, een keeper, een leraar, een onderhandelaar en een papa in één te zijn. Hoe konden wij dit nou aanpakken zodat het voor ons maar vooral voor onze zoontjes leuk zou worden? Leuk om vaardigheden te leren? Het leek onmogelijk maar we hadden tot onze verbazing vrij snel resultaat.

Knuffy Koala als oplossing voor hun opvoedproblemen

Wat doe je als je op zoek bent naar een oplossing voor de problemen die je tegenkomt? Je zoekt in een richting waar je al bekend mee bent en probeert het als kracht te gebruiken om je problemen op te lossen. Precies datgene dat Colin en Rutger deden met hun uitdagingen in de opvoeding:

Rutger en ik komen allebei uit de muziekindustrie, wij schrijven liedjes voor Nederlandse artiesten, dus het lag voor ons voor de hand om een ‘tandenpoets’-liedje te schrijven om zo het tandenpoetsen leuker te maken. Wonder boven wonder vonden onze kinderen het fantastisch. We maakten het liedje net zolang als dat de poetsbeurt moest duren en het werkte als een trein! We hebben dit vervolgens doorgestuurd naar bevriende ouders die tegen dezelfde problemen aanliepen en ook zij kwamen vrij snel terug met de vraag of we nog meer liedjes wilden maken en kregen allerlei voorbeelden van onderwerpen op de app. Zo gezegd, zo gedaan. We schreven 10 liedjes en maakten 10 animatievideo’s en bedachten dat het leuk zou zijn voor kinderen als het een leuk, wijs, diertje zou worden die dit aan de kindjes zou overbrengen. Knuffy Koala werd geboren!

Knuffy Koala: liedjes, video’s en beloningssysteem

Het programma van Knuffy Koala is gericht op kinderen in de leeftijd van 1 t/m 4 jaar (zo ongeveer dan). De vrolijke Koala en zijn vriendjes zijn te zien en horen in tien verschillende animatievideo’s die elk een andere vaardigheid stimuleren. Knuffy laat zien hoe het moet en dat stimuleert de kinderen om deze vaardigheden ook te ontwikkelen.

Elke vaardigheid heeft een eigen poster waar beloningsstickers op geplakt kunnen worden. Alle vakjes vol, dan krijgt het kind van papa en mama een heus diploma. Zo kun je dus maar liefst 10 diploma’s verdienen. Elk behaalde sticker is een aanmoediging om de volgende te verdienen. Dit beloningssysteem werkt fantastisch en creëert niet alleen vertrouwen bij je kind, maar moedigt ook gewenst gedrag aan.

Het handige is dat op de beloningsposter meteen een QR-code staat die direct toegang geeft tot het bijhorende filmpje op YouTube.

Knuffy Koala biedt hulp bij:

  1. Aankleden
  2. Tandenpoetsen
  3. In bad gaan
  4. Gezond eten
  5. Opruimen
  6. Op het potje gaan
  7. Aan tafel zitten
  8. Naar bed gaan
  9. De trap af lopen
  10. Rustig in de auto zitten

Knuffy Koala: het nieuwe kinderconcept dat alle harten verovert

De Knuffy Koala beloningsbox bevat:
10 beloningsposters, 10 diploma’s, 200 Knuffy Koala en vriendjes stickers, grote Knuffy Koala poster en een kleurplaat.


Dit artikel is een redactioneel aangepaste gastblog.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *