Zo houd je je klusspullen uit de buurt van kinderen

gereedschap, kinderen, veilig opbergen

Een klein kind in huis hebben is leuk, maar kleine kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en willen alles weten. Ze pakken elk voorwerp dat ze vinden vast en soms stoppen ze het in hun mond. Als ouder moet je dus gevaarlijke dingen bij hen weghouden, zoals schroeven, spijkers, verf en gereedschap. Omdat je niet altijd toezicht kunt houden op je kinderen, moet je preventieve maatregelen nemen om dingen te verbergen die gevaarlijk zijn voor kinderen. Zo kun je je spullen bijvoorbeeld opbergen in een magazijnkast.

Spullen die je uit de buurt van kinderen moet houden

Investeren in gebruikte magazijnstellingen is essentieel. In deze stelling kun je alle belangrijke spullen kwijt. Omdat het rek hoog is, kunnen je kinderen er niet bij. Wat zijn de dingen die je op een veilige plaats moet bewaren? Ten eerste moet je spijkers en schroeven uit de buurt van kinderen houden. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen zich verwonden aan deze scherpe items. Vervolgens moet je verf en andere vloeibare producten goed opbergen. Als je kinderen met verf gaan spelen en dit op hun huid krijgen of in hun mond stoppen, kunnen ze ernstig ziek worden. Er zitten namelijk oplosmiddelen in verf die gedeeltelijk door je huid kunnen gaan en verschillende gevaarlijke bestanddelen meenemen. Bovendien moet je scharen, messen, en werkgereedschap opbergen op een veilige plaats.

Ideeën om je spullen op te slaan

De manier om gevaarlijke voorwerpen op te slaan, hangt af van het type. Zo moeten scherpe voorwerpen in een lade worden opgeborgen en moet je die op slot doen. Je kunt andere voorwerpen in een kast, rek of ergens anders opbergen waar de kinderen niet bij kunnen. Wanneer je gevaarlijke producten wilt opslaan, moet je de aanwijzingen op het etiket volgen. Zorg ervoor dat de deksels goed gesloten zijn. Vervolgens berg je ze op in een afgesloten kast. Als de producten ontvlambaar zijn, moet je ze uit de buurt van hitte houden. Het veilig opbergen van gevaarlijke voorwerpen is dé manier om je kinderen te beschermen. Als je schadelijke spullen op de juiste plek hebt opgeborgen, hoef je je geen zorgen te maken over je kinderen. Ze kunnen elke plek in je huis verkennen zonder het risico te lopen zichzelf pijn te doen.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ach in de keuken ligt t snoep hoog en t gevaarlijke laag . En daarbij komt nog dat lang niet alles bij elkaar in t kastje mag staan . En zodra ze wat ouder zijn verdwijnen de zogenaamde sloten.