Kleine rondleiding over de Negenmaandenbeurs (4)

Mag ik van jou in de serie ‘Kleine rondleiding over de Negenmaandenbeurs’ deel 4? Ja? KWARTET! In de afgelopen drie blogs nam ik jullie mee over de Negenmaandenbeurs zoals ik die bezocht tijdens de bloggerstour. Dit is het laatste deel waarin de overige exposanten aan bod komen die we afgelopen woensdag bezocht hebben.

With a Touch of Rose – kleertjes met een missie

Bij het maken van kinderkleding denkt With a Touch of Rose aan de toekomst. Om deze reden maken ze gebruik van 100% biologisch en Fairtrade katoen. Uit restmateriaal van katoenproducenten maken ze onder andere extra grote spuugdoekjes. Doordat de kleding van With a Touch of Rose een flinke tijd mee kan, is het vaak nog goed genoeg zodra jouw kleine eruit gegroeid is. Kleding en draagdoeken die jij niet meer kan gebruiken kun je weer inleveren in ruil voor een kortingscode. Ingeleverde spullen krijgen een tweede leven bij HVO-Querido, een zorgorganisatie in Amsterdam.

Maxi Cosi – doorslapen in de auto

Het beste ken je Maxi Cosi van de autostoeltjes die je ook op een kinderwagen kunt vastklikken. Er mistte echter nog iets in hun assortiment. Wat is er nu vervelender als je een slapend kind uit een reiswiegje moet halen om het in het zitje te plaatsen. Huilende baby als gevolg die je maar weer stil moet zien te krijgen. De oplossing is nabij. Maxi Cosi ontwikkelde een reiswiegje met veiligheidsgordels. Het wiegje valt op een speciale basis vast te klikken zodat het verzekerd in de auto zit.

Tiny Love – cuteness overload

Babyspeelgoed moet een bepaalde schattigheidsfactor hebben. Is het niet de wens van het kind, dan wel die van de ouders. Ons oog wil immers ook wat. Het speelgoed van Tiny Love heeft die ‘cuteness’-factor en is ook nog eens heel trendy. Naast uiterlijk spreekt het speelgoed ontwikkelgebieden van de kleine spruit aan.
De Marie Sound ’n Sleep Projector Soother zag ik vorig jaar in hun stand staan en werd er een beetje verliefd op Een egeltje met ingebouwde projector en MP3 speler. Het kan gebruikt worden als nachtlampje, slaapliedjesspeler en als huilsensor. Naast al deze functies ziet het beestje er ook enorm schattig uit. Vorig jaar nog als toonmodel en dit jaar genomineerd voor een Baby Innovation Award in de categorie Furniture & Deco.

Quinny – een wagen vol geladen

Als je op zoek bent naar een kinderwagen waar je zoveel mogelijk kinderen en bagage in kwijt kunt, dan moet je de Quinny Hubb aanschaffen. Met onderin een grote ruimte voor boodschappen of andere tassen, is het al een halve boodschappenkar geworden. Deze kinderwagen is een echte familiewagen, want je kunt je een tweezitter maken met de kinderzitjes. Is je gezin net iets groter, dan maak je met het bamboeplankje er een driezitter van. Wat cool is aan het onderstel is dat je deze met één handbeweging in kunt laten klappen. Grotendeels zakt het rustig zelf in elkaar zodra je het opvouwen in gang zet.

De Kleine Keuken – verantwoord snoepen

Kyran heeft een flinke tijd een suikervrij dieet gevolgd. We moesten flink op zoek gaan naar alternatieve producten en tussendoortjes. Deze vonden wij onder andere bij De Kleine Keuken. Voor ons dus gunstig dat we hen bezochten op de Negenmaandenbeurs. De koekjes, chocopasta en chipjes van De Kleine Keuken bevatten biologische ingrediënten en weren ongeraffineerde suikers, zout, slechte vetten of witmelen. Nu ga je bijna denken dat met het ontbreken van deze elementen die koekjes helemaal niet lekker zullen zijn? Totaal niet waar, de proefschaaltjes waren zo leeg nadat een horde bloggers er langs was gewandeld. Gelukkig kregen we ook wat producten mee naar huis. De eerste koekjes hebben we afgelopen zondag opgegeten tijdens een pauzemomentje tijdens een rondrit met de bakfiets. De kids werden al bijna boos dat ze maar één koekje mochten.

Stokke – Eten zonder omstoten

Klets, daar gaat weer een bakje om. Valt zomaar van de kinderstoel af. Dat hoeft niet meer met de placemat van EzPz die speciaal op maat werd gemaakt voor Stokke. Het siliconenrubbermatje blijft vacuüm aan het oppervlakte plakken, totdat je het op een simpele manier optilt. Die kleine vreetbuil krijgt dat matje echt niet weggeschoven. Het matje is niet plat, maar bevat enkele kommetjes waar het kinderservies van Munch precies in past. Helemaal handig is de snacktray die ontwikkeld is voor de kinderwagen. Nooit meer bakjes die zomaar de kinderwagen uitvallen.

Nûby – Geluidsloos kolven

Eén van de grote verrassingen van de Negenmaandenbeurs is de stille borstkolf van Nûby. Deze had van mij heel wat jaartjes eerder op de markt mogen komen. Met het constante zoemende geluid van onze oude kolf leek het alsof er een koe werd gemolken. Ook geen prettig geluid als je dat naast je hoort op de passagiersstoel tijdens het autorijden. De kolf van Nûby hoor je totaal niet en is daarmee discreter. Na een uurtje opladen kun je er twee uur mee kolven. In tegenstelling tot andere kolven werkt deze niet op batterijen, maar enkel met een accu. Klein puntje wat nog aangepast gaat worden is een usb-aansluiting zodat je het ook in de auto kunt opladen. De schelpen zijn van een wat zachter materiaal dat zich natuurlijk om de borst vormt in plaats van dat de borst zich naar de schelp moet vormen. Met simpele instellingen zorg je ervoor dat de pompsnelheid aangepast wordt.

Cybex – autostoeltjes met een app

Cybex brengt kinderwagens en mode samen. Naast functionele wagens wordt er heel erg gelet op styling. Details worden helemaal doorgevoerd in de naden en sluitingen. De wagen moet niet alleen functioneel zijn, maar ook heel erg mooi. De kinderwagen wordt hiermee bijna een modestatement.
Zelf was ik iets meer onder de indruk van autostoeltje Cloud Z i-Size. Deze plaats je op een basis in de auto en klikt makkelijk vast. De basis heeft een rotatiesysteem die herkent welk type autostoeltje geplaatst wordt. Dit zorgt ervoor dat de stappen 1 en 2 niet 360 graden gedraaid kunnen worden en het kindje niet met het gezicht naar voren in de auto gezet kan worden. Nog mooier aan dit systeem is de Sensor Safe. Dit veiligheidssysteem houdt contact met een app op je telefoon. Ga je te ver van de auto af terwijl je kind nog in het stoeltje zit, dan stuurt het je een waarschuwing. Bij de derde waarschuwing wordt een contactpersoon ingeschakeld die direct de positie van het stoeltje doorkrijgt. Zo krijgt de contactpersoon de mogelijkheid om zelf te gaan handelen of een hulpdienst in te schakelen. Het systeem kijkt ook naar de temperatuur in de auto en hoelang er gereden wordt zodat op tijd de beentjes gestrekt kunnen worden. Deze gadget viel bij mij wel in de smaak.

Organix – oh goodies!

Ik besluit de bloggerstour met een andere favoriet hier in huis, alleen kenden we deze eerst onder een andere naam: Goodies. Sinds afgelopen jaar is de naam veranderd naar Organix. Organix maakt gebruik van biologische ingrediënten en beloofd geen junk. De knijpzakjes met fruit worden door onze jongens verorberd zodra ze in hun handen komen. Met de nieuwe merknaam zijn ook direct alle smaken aangepast. Het zijn wat exotischer smaken geworden waardoor ze wereldwijd in de smaak zullen vallen. Nieuwe smaken moet je altijd even testen en daarom stonden we als bloggersgroep allemaal flink te lurken. Een smakelijk tussendoortje. En wat waren de jongens blij toen ze de volgende dag het tasje in huis zagen liggen.

Lees alle delen uit deze serie:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *