Kindvriendelijk kamperen op Recreatiepark de Leistert

De Leistert ingang

Het kriebelt. Ik wil even niet meer thuis zitten, eropuit gaan. Eventjes weg en weer opladen. Al een tijdje zeg ik tegen Chantal dat het zo fijn zou zijn om er tussenuit te gaan. Een paar daagjes naar een ander plekje in Nederland en een kleine vakantie houden. Niet werken of bezig zijn met alles wat er om ons heen gebeurt. Uitrusten en de kinderen laten uitkuren. Alle zorgen van zich af spelen.

Met kinderen kamperen in Nederland

We hebben een heerlijk land om op vakantie te gaan. Voor een ontspannen weekend of week weg hoeven we helemaal niet ver te reizen. Rust en plezier in eigen land. Om het voor de kinderen extra leuk te maken, kiezen we altijd voor een kindercamping in Nederland. Lekker zelfstandig kunnen spelen zonder dat ze een taalbarrière hebben. Oftewel, ze kunnen zelf dingen aan het personeel vragen of meedoen aan activiteiten waar wij niet alles nog eens hoeven te vertalen. Blije kinderen betekent tevreden ouders. In onze keuze voor een camping houden we daarom altijd rekening met genoeg faciliteiten voor de kinderen.

De Leistert, geschikt voor het hele gezin

Tijdens het speuren naar een geschikte camping kwam ik uit op de website van recreatiepark de Leistert. Het park ligt in de gezellige provincie Limburg bij het plaatsje Roggel. Als ik mezelf oriënteer op een vakantieplek bekijk ik altijd de foto’s en filmpjes die op de website staan. Ja, ik weet dat deze altijd zo gemaakt zijn dat alles het beste uitkomt, maar ze geven altijd wel een prima indruk. Het filmpje van de Leistert sprak me in ieder geval wel aan:

Kamperen op verschillende manieren

Wat ik zelf heel erg prettig vind bij vakantiepark de Leistert, is dat je een uitgebreide keuze hebt aan verblijfssoorten. Lekker op pad met je eigen tent, een luxe glampingtent huren of knus in een huisje. Zelf heb ik de voorkeur voor het laatste, maar Chantal en de kinderen vinden slapen in een tent helemaal geweldig. In dat laatste weet ik me wel te schikken als er privé sanitair is vlakbij.

In elke categorie is er weer voor ieder wat wils. Rustig op een eigen veldje of op een veldje met speeltuin in het midden. Zo’n speeltuintje vlak bij de deur of tentflap is ideaal. Vanuit je accommodatie kun je de kinderen in de gaten houden terwijl ze spelen met nieuwe vakantievriendjes. Heerlijk met je kopje koffie voor het raam relaxen terwijl de kinderen zich vermaken op de glijbaan en vies worden in het zand.

Activiteiten voor de kinderen

Hoe fijn is het al de kinderen genoeg te doen hebben op een vakantieplek. Niet blijven hangen in de tent of in het huisje, maar lekker spelen met andere kinderen of samen met het gezin. Als wij kiezen voor een camping, dan moet er genoeg te doen zijn op het park zelf. We houden ervan om ook op pad te gaan, maar van die dagen dat je het lekker dichtbij kunt vinden is heerlijk.

Op de Leistert is er genoeg te doen voor kinderen (en hun ouders). Zo is er voor de zwemmers buiten een verwarmd golfslagbad en binnen een subtropisch zwembad. Ben je wat sportiever ingesteld, dan zijn er buiten verschillende sportvelden, kun je een strike gooien tijdens bowlen of race je met een fiets op een crossbaan. De minigolf en de vele binnen- en buitenspeeltuinen zorgen voor rustiger speelplezier. Hoewel, in de waterspeeltuinen kun je weer een nat pak halen.

Coronaproof animatieprogramma

Het is helaas zo dat op dit moment spelen in grote groepen niet kan. In het animatieprogramma zag ik echter dat ze daar leuke oplossingen voor gevonden hebben. In plaats van met z’n allen knutselen bij De Vermaakzaak, kun je knutselpakketjes ophalen om in je eigen vakantieverblijf te maken. De minidisco kun je via verborgen filmpjes op YouTube bekijken zodat je mee kunt doen met parkbewoners Pluck en Pien. Groepsactiviteiten voor kinderen vinden plaats in de buitenlucht en worden zonder volwassenen gedaan. Toch vind je ook activiteiten ertussen die je met het hele gezin buiten kunt doen. Het actuele programma vind je op hun website. De manier waarop dit opgezet is, vind ikzelf erg leuk om te zien. Niet ‘niks’ doen qua animatie, maar op zoek gaan naar alternatieven en daarbij positief uitgaan van wat wél kan.

Zin in vakantie

Kijken op de website van de Leistert heeft mij alleen maar meer zin gegeven in een aantal dagen weg. Op dit moment staat deze hoog in mijn lijstje van vakantieparken in Nederland waar ik mijn (korte) vakantie wil verblijven. Ik kan niet wachten om er eens lekker op uit te gaan.

Ook zin in vakantie?

Verlang jij net als ik naar een korte of lange vakantie? Waar zou jij deze willen houden? Lekker ver weg of relaxt in eigen land? Wat is jouw favoriete plek?


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *