De leukste kinderuitspraken – EK voetbal editie

kinderuitspraken, ek voetbal, voetbal, oranje, nederland

Voor veel van onze kinderen is het huidige EK voetbal het allereerste Oranje-toernooi dat ze meemaken. Dat ze niet allemaal helemaal thuis zijn in het spelletje, levert de leukste uitspraken op. Ik verzamelde ze van onze jongens en vroeg enkele andere bloggers naar de uitspraken van hun kinderen. Kinderuitspraken met een EK-thema.

We kijken de wedstrijd van Nederland-Macedonië. De verslaggever zegt iets over wat op het scherm gebeurt.
Kyran: Hé, hij kijkt dit ook!
Mama: Bedoel je die meneer die iets vertelt?
Kyran: Ja!
Kyran – 5 jaar
juni 2021

Kyran: “Kijk er doet ook een roze mee.”
Papa: “Dat is de scheidsrechter.”
Kyran – 5 jaar
juni 2021

Op de bso gaat het erover voor wie je bent tijdens het EK voetbal. Alle kinderen zeggen unaniem: “Voor Nederland!” Op één jongen na: “Denemarken!” Op de vraag waarom antwoord hij: “Omdat zij de LEGO maken.
jongen op de bso – 9 jaar
juni 2021

Ze kijken echt te weinig voetbal.
“Waarom is die ene meneer met die vlag de hele tijd heen en weer aan het rennen langs de lijn?”
Liam – 7 jaar
juni 2021

Als een speler van Nederland net naast de bal schopt en daardoor geen doelpunt maakt: “Als ik daar gestaan had, dan had ik die wel ingeschoten. Maar nu kan dat niet, want mijn voet doet een beetje pijn.”
Liam – 7 jaar
juni 2021

“Mama, waarom moet ik eigenlijk een oranje shirt aan?” Mama: “Dat doen alle mensen die voor Nederland zijn en voetbal kijken.” Kyran: “Oh, oké.”
Kyran – 5 jaar
juni 2021

Carmen: “Mama, mag ik voetbal kijken op tv? zet hem maar op zender 1, daar is denk ik wel voetbal op” Nee, geen voetbal op Ned1, dus zitten we maar eurosport te kijken. “Mama, voor welke ben jij?” “Dat weet ik niet schatje, ik weet niet wie er spelen” “Die allemaal in het veld staan, die spelen, behalve die zwarte want dat is de scheidsrechter, en die andere, die gele ook niet, maar ik weet niet wat die doet” (de keeper )
Carmen – 4 jaar
augustus 2015

Mijn zoon van 5; “Ik denk dat H. uit mijn klas ook mee doet, want die zit ook op voetbal.” mijn dochter heeft hem toen uitgelegd dat het EK voor grote mensen is, maar dat H het wel op tv kijkt.

via: mamajezzblog

Mijn dochter praat pas net, maar ik heb heel hard gelachen toen ze bij een flinke tackel “bam… au!” zei

Lana Oude Weernink – Poth

“Mam, hoe liep het af?”
Vraag van onze June (5 jaar) in de 20e minuut.

Sara Tolk

Haha mijn zoon Floris stond gisteren voor de tv en vroeg wanneer Max Verstappen met zijn auto op het veld kwam. Dan kon die bal zo het doel in worden gereden. Hij was er heilig van overtuigd dat Max ieder moment zou komen.
via: Mamablogger

Mijn zoon van 5: “Papa, papa, gaat Ado al score?” “Nee Daan, die zijn gedegradeerd. Dit is van heel Nederland.” Diepbedroeft: “Owh, dan kan hij wel uit, want ik ben voor Ado”

via: happinessfromme

13 juni, Oranje speelt straks de eerste wedstrijd om 21.00 uur. Jasmijn (8 jaar) wil na het avondeten nog even met de buurjongen buiten spelen, maar die kijkt een voetbalwedstrijd op tv. ‘Hij kijkt nu alvast de wedstrijd van het NL elftal. Ze hebben zo’n slimme tv waarmee je vooruit kan spoelen’.

via: kidstravelservice

Er gaat een toeter buiten: Riff (4 jaar): “Mama, dat betekent dat we oranje kleren aan moeten toch? Maar ik heb helemaal geen oranje kleren”, met een sip gezicht. Aahhh

via: Mama’s Jungle

(Wij wonen in België, in een multiculturele buurt.) Pieter, 5 jaar, ziet overal vlaggen hangen, blik valt op een Italiaanse vlag: “Kijk! Een Belgische vlag maar dan niet van België!”

Via: Mama met Sokjes van Geitenwol

“Die keepers zijn irritant, ik wou dat ze die niet hadden.” zegt Liam nadat Tsjechië een Nederlandse goal voorkomt.

Liam – 7,5 jaar
Juni 2021


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *