De leukste kinderuitspraken – 11 – thema dood

kinderuitspraken

Kinderuitspraken kunnen confronterend zijn, zeker als ze gaan over de dood. Kortgeleden vond er in onze familie een overlijden plaats. Deze gebeurtenis leidde tot enkele uitspraken waar we soms wel even over na moesten denken. De onschuld en de eerlijkheid gecombineerd met een beetje fantasie. Ik neem je weer mee in de wereld van de kinderuitspraken. Deze keer met het thema dood.

“Mama, papa gaat morgen dood.” “Oh, waarom dan?” “Hij is hartstikke oud.” For the record, ik ben dus 39…
Kyran – 5 jaar
Maart 2021

Liam weet dat zijn overgrootvader al veel eerder gestorven is dan zijn overgrootmoeder (omi Ali): “Ik denk dat opa Wim een luchthuis heeft gebouwd, dan kunnen ze daar samen wonen.”
Liam – 7 jaar
Maart 2021

Bij het netjes aankleden voor de uitvaart wil Kyran zijn schoenen niet aan, maar laarzen. Chantal: “Misschien kijkt omi Ali wel naar jouw mooie schoenen vanuit de lucht.” Kyran kijkt haar vreemd aan en zegt: “Maar ze zit toch niet in een vliegtuig?”
Kyran – 5 jaar
Maart 2021

Chantal heeft terwijl ik werk aan de kinderen wat verteld over de uitvaart. Als ik thuis kom rent Liam op me af en zegt opgewonden: “Papa, omi Ali wil in een oven gestopt worden!”
Liam – 7 jaar
Maart 2021

“Mama, bestaan mummies in een ander land?” Ik koos er voor om aarzelend nee te zeggen, om haar niet bang te maken. “Oh dan blijven ze wel in hun slaapkistje he?”
Carmen – 5 jaar
Januari 2016

Tijdens een braderie wil een jongen geschminkt worden: “Kunt u een ninjameester schminken die een andere ninja in elkaar slaat? Nee? Doe dan maar een begravenis schminken.”
Jongen – 8 jaar
Mei 2015

“IK weet waar de zon nu heen gaat! Naar de hemel!”
Carmen – 4 jaar
Mei 2015

Tijdens een heldere nacht zijn de sterren aan de hemel goed te zien: “Kijk, één van die sterretjes, dat is oma. Die daar.” Het jochie kijkt zijn vader aan en zegt: “Ja, hoe weet jij nou dat het precies die is?”
Jongetje – 5 jaar
Maart 2015

Op de bso zijn we uilenballen aan het uitpluizen als een jongen zegt dat hij per ongeluk een botje brak. Ik: “Dan moet je even naar het ziekenhuis, dan zetten ze het in het gips.” “Nee joh, dat beest is toch al dood, dus dat maakt niet meer uit.”
Jongen – 7 jaar
Maart 2021


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *