De leukste kinderuitspraken – 10

kinderuitspraken

Ik verzamelde ze weer, de leukste uitspraken van onze kinderen en die van de lezers van Papa’s wereld. Ze blijven ons verbazen, irriteren en verrassen met alles wat ze zeggen. Ik neem je weer mee in de wereld van de kinderuitspraken.

Liam ziet een toetsenbord liggen en vraagt aan Chantal wat het is: “Jeetje, die is oud. Die komt wel uit de oorlog ofzo.”
Liam – 7 jaar
maart 2021

Als er zachtjes gepraat wordt zegt Kyran ineens: “Je mag niet fluisteren in gescheldschap.”
Kyran – 5 jaar
maart 2021

“Mama, er zit een gat in je broek!”- dat weet ik, dat hoort zo.. “Dat is stoer he mama, ik ben blij dat ik laatst ben gevallen, nu zit er ook een gat in mijn broek en ben ik ook stoer!”
Carmen – 5 jaar
mei 2016

Terwijl de printer een proefdruk draait van de voorkant van het geboortekaartje voor Kyran roept Liam: “Oh kijk post, voor Jam?”
Liam – 2,5 jaar
januari 2016

Liam ziet voetbal op tv. Als er gescoord wordt, zegt hij: “Kijk allemaal knuffelen.”
Liam – 2,5 jaar
januari 2016

Liam kijkt in een dierenboekje en wijst de kangoeroe aan: “Kijk springstok.”
Liam – 2,5 jaar
januari 2016

We hebben een staatslot, is €10,- op gevallen, dus ik leg Carmen uit dat we €10,- hebben gewonnen, maar dat het lot €30,- was en dat we dus eigenlijk €20,- verloren hebben.. Zegt ze heel nuchter: “als het maar niet van mijn geld is geweest, dan is het goed”
Carmen – 5 jaar
mei 2016

Gisteren was mijn vader aardig op dreef met wat schuine grappen. Om hem te plagen besloot ik Liam hem een ‘pervers mannetje’ te laten noemen. Dat liep een beetje anders: “Opa, jij Kerstmannetje!”
Liam – 2 jaar
december 2015

Vanmiddag in het Chinees restaurant komt een oudere man met een zwarte hoed binnen stappen: “Papa kijk, een cowboy.”
Liam – 2 jaar
december 2015

Liam wilt een slaapliedje voor Chantal zingen en slaat met een lepel op metalen pannetjes. Tussen de herrie door zegt hij:
“goed slapen jij mama”
Liam – 2 jaar
december 2015


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *