De leukste kinderuitspraken – 07

kinderuitspraken

Ik verzamelde ze weer, de leukste uitspraken van onze kinderen en die van de lezers van Papa’s wereld. Ze blijven ons verbazen, irriteren en verrassen met alles wat ze zeggen. Ik neem je weer mee in de wereld van de kinderuitspraken.

We duiken deze keer weer een stukje terug in het verleden. Carmen, het dochtertje van Linda is een bijdehante tante. Ze is niet zo snel voor een gat te vangen en weet je telkens weer met een open mond te laten staan.

Carmen geeft me een pets op m’n bil tijdens het aankleden.. Dus ik zeg dat ze dat niet moet doen. Doet ze het nog een keer, dus ik zeg weer dat ze moet ophouden, zegt ze: “ja maar dan schudden ze zo leuk!”
Carmen – 6 jr
januari 2017

“Ik ben al bijna volwassen, ik bedoel ik ben al bijna zo groot als volwassen en ik groei als een biet!”
Carmen – 6 jr
januari 2017

“Mama, krijg jij geld van je werk mee naar huis?” “Nou mama verdiend daar inderdaad geld, maar dat zet het werk voor mama op de bank.” “Ik wil wel eens zien hoe zo’n bank er uit ziet, van buiten en van binnen, wil wel eens zien hoe de bank dat geld bewaard” “Nou, dat is lastig uit te leggen, want in de bank ligt niet echt geld.”

Dikke frons “Nou hoe zit dat dan?” “Het geld staat op je rekening.” “Wat is een rekening?” “Dat is dat de computer zegt hoeveel geld je hebt 😅” “En jullie werk zorgt er voor dat we ’s morgens een broodje hebben en ’s middags en ’s avonds, maar dat is niet echt een broodje maar wat anders”
Carmen – 6 jr
januari 2017

“Mama, ben je vrij morgen?” “Ja, hoezo?” “Misschien kunnen we als er morgen sneeuw ligt wel samen in de sneeuw spelen” “Maar je mag ook zonder mij buiten spelen hoor, daar heb je mij niet persée voor nodig” “Dat weet ik maar ik vind het leuker als je wel mee speelt”
Carmen – 6 jr
januari 2017

Na een stevige woordenwisseling stuur ik Carmen naar haar kamertje om af te koelen, na een tijdje is het toch wel erg stil en ga ik maar even bij haar kijken, ligt ze lekker in haar bedje… “Ik was boos en moe en ik dacht dat ik m’n boosheid er dan maar beter uit kon slapen”
Carmen – 6 jr
januari 2017

We hebben het over het kinderboekenweek thema: opa’s en oma’s voor altijd jong. Carmen begint te vertellen: “Als opa’s en oma’s oud zijn en dood gaan, dan komen ze toch in een kist? En dan worden ze in de hemel gegooid!”
Carmen – 6 jr
oktober 2016

De conclusie op de achterbank was vandaag: “Zonder eten kun je niet leven, dan overmager je”
Carmen – 6 jr
oktober 2016

“Carmen, kun je ook even 5 minuten je mond dicht houden?” “Ja hoor, dan moet je me een snoepje geven, dan kan ik niet meer praten”
Carmen – 6 jr
september 2016

“Mama, ik pak de afstandsbediening wel voor je omdat je heel hard gewerkt hebt vandaag en je ook altijd alles voor mij doet”
#smeltmomentje
Carmen – 6 jr
september 2016

“Mama, samen zijn we nergens bang voor, want alles waar we bang voor zijn bestaat niet!”
Carmen – 6 jr
oktober 2016

“Carmen, wil je appelstroop op je poffertjes? De gewone stroop is op..” “Ja hoor doe maar” “Uhm, Carmen? waarom huil je?” “Omdat er appelstroop op mn poffertjes zit. Ik wist niet dat ik dat er dan ook echt op zou krijgen”
#schietmijmaarlek
Carmen – 6 jr
september 2016


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *