Kinderkamer inrichten, waar let je op?

waar let je op bij het inrichten van een kinderkamer

Je kindje wordt peuter en er moet van de babykamer een kinderkamer gemaakt worden. Of misschien ben je verhuisd en moet er een nieuwe kinderkamer gemaakt worden. Bij het inrichten zijn er veel keuzes te maken. Welk bed en waar? Welke kasten, stoelen en tafels en hoe groot? En welke kleuren gebruik ik? Met deze tips heb je in een handomdraai een mooie kinderkamer. Laten we aan de slag gaan.

De grote lijnen

Er is als het goed is een overgang geweest van babykamer naar kinderkamer. Er staat nog een ledikantje bijvoorbeeld. Stap voor stap wordt het een kinderkamer. Ben je verhuisd van een al bestaande kinderkamer naar een nieuwe? Neem dan de waardevolle spullen er uit mee. Wat voor zich spreekt is dat de kinderkamer een nieuw bed nodig heeft. Kajuitbedden met opbergruimte zijn een goede oplossing voor de slaapkamer van de kinderen. Het voordeel van een kajuitbed is dat je er veel spullen in kwijt kan. Maak ook verschillende zones in de kamer, een heeft een zithoek, de ander een kledingkast, de ander heeft al het speelgoed en er is een boekenkast. De kamer moet daarbij voldoende opbergruimte hebben, dit kan door lades, maar ook door stoffen manden. Ook kan je fijne verlichting plaatsen in de kamer. Het creeërt sfeer, gebruik bijvoorbeeld een dimmer of LED-lampen. Als laatste moet je de kamer veilig maken voor kinderen, stopcontacten en ramen kan je beveiligen, net als kastdeuren. En zet een rookmelder op de verdieping waar je kind slaapt.

Een kleine kamer

Mocht de kamer klein zijn, dan zorg je er zo voor dat die wat groter lijkt en ook mooi is. Kies voor een rustige kleur verf en blokkeer het licht uit het raam niet door bijvoorbeeld een kast. Je kan over de muur behang met strepen over de breedte gebruiken. Je kan ook een behangboom neerzetten om de lengte van de kamer te accentueren. Benut ook de hoogte in een kleine kamer, onder een hoog bed kan een bureau geplaatst worden of een kledingkast. Kasten geplaatst hoog aan een wand maakt ook ruimte vrij voor eronder een speelplek bijvoorbeeld.

Thema of stijl

Voor het inrichten van de kinderkamer kan je ook een thema of stijl kiezen. Het thema kan een Disney-thema zijn, of een junglethema. En voor stijlen kan je denken aan een moderne stijl, een botanische stijl, bohemian stijl of een vintage stijl. Houd wel rekening met hoe oud je kind is, kleine kinderen vinden bepaalde thema’s leuker dan wat oudere kinderen. Een ouder kind kan zelf ook meedenken over wat hij of zij in hun kamer wil. Vergeet de kamer verder niet leuk te versieren met bijvoorbeeld muurversieringen, kleden, of kleine spulletjes die echt bij je kind passen. Een leuk vloerkleed kan je ook toevoegen. Wees trouwens creatief met de kamer, de oude meubels die je hebt meegenomen uit de vorige kinder of baby-kamer kan je ook opknappen. Mocht je nog meer inspiratie willen opdoen voor het inrichten van je kinderkamer, je kan altijd op Pinterest leuke boards vinden.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *