Kinderfeestje een half jaar te laat

laat kinderfeestje

Hij was jarig in juli, maar we vierden afgelopen weekend pas zijn kinderfeestje. Iets meer dan een half jaar te laat zou je kunnen zeggen of heeft hij mazzel met een toffe afterparty? Soms loopt het nu eenmaal zo. Ik vertel je het hoe en waarom.

Jarig tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

De verjaardag van Liam valt een beetje ongunstig. Precies in de zomervakantie als een heleboel vriendjes en vriendinnetjes op vakantie zijn. In zijn verjaardagsweek wordt in Nijmegen de 4Daagse gelopen en zijn de Vierdaagsefeesten aan de gang. Rond die tijd is het vaak lastig om in Nijmegen en omgeving te komen door allerlei afzettingen. We vieren dan meestal de verjaardag voor familie en vrienden in het weekend erna. Dan is de rust weer een beetje teruggekeerd op de weg. Heel toevallig had Duinrell op zijn echte verjaardag een persdag voor de opening van het nieuwe buitenzwembad. Toch wel een bijzondere manier om je verjaardag te vieren.

Toffe bloguitjes

We wilden het kinderfeestje dan maar na de vakantie vieren. Al snel hadden we door dat meerdere kinderen dat gingen doen. Je wilt geen feestjesconcurrentie waardoor kinderen moeten kiezen naar welke verjaardag ze wilden gaan. Iets verder opschuiven dus. En toen kwamen er ineens allemaal leuke uitjes tussendoor. We mochten gaan schaatsen in het Spoorwegmuseum, gingen het HUP hotel testen en hadden nog veel meer leuks te doen. Het prikken van een datum kwam er zo niet echt van.

Feestdagen

Was het nog niet genoeg aan Vierdaagse en uitjes, dan hadden we nog wel andere verjaardagen waar we naar toe moesten. Dan kwam de Sinterklaas ertussen en vervolgens de Kerst. Momenten waar je niet tussen wilt zitten aangezien de spanning dan al enorm hoog is. Inmiddels was het nieuwe jaar al aangebroken en kwam de verjaardag van Kyran in zicht.

Combineren

We besloten de kinderfeestjes voor één keer te combineren. Beide jongens een groot feest samen voor de vriendjes en vriendinnetjes. En zo maakten we twee uitnodigingen voor dezelfde dag. Eentje voor Liam en een voor Kyran. Afgelopen weekend was het zo ver en hielden we een echt piratenfeest inclusief schattenjacht. Voordeeltje, dit jaar heeft Liam gewoon twee kinderfeestjes en plannen we de datum wat sneller.

Het kan ook de andere kant op

Het kan overigens ook anders. Sommige mensen zijn een jaar lang het feestje aan het voorbereiden omdat ze het helemaal perfect willen hebben. Te veel hapjes, lange voorbereidingen en Pinterest-waardig. Ineke heeft dat probleem en bekent haar probleem in haar eigen verhaal.

Vraagje

Is het jou ook wel eens overkomen dat het kinderfeestje enorm uitgesteld werd? Misschien zelfs overgeslagen?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *