Een kinderfeestje die de pan uit swingt

kinderfeestje, verjaardagsfeestje, discofeestje, kinderdisco, confetti

Vergeet een middagje bowlen, koekhappen of met alle kids een duik in het zwembad. Een kinderfeestje wordt pas echt een feestje met muziek. Meiden in een glitterjurk, de jongens met de haren strak in de gel. Allemaal gaan ze los als de bas voluit gaat en de favoriete nummers door de speakers knallen. Wil jij een kinderdisco feestje organiseren als kinderfeestje? Ik geef je een aantal tips zodat je niet alles zelf hoeft te bedenken.

Muzikale uitnodigingen

Geen feestje zonder uitnodigingen. De jonge gasten moeten natuurlijk wel weten dat er een feestje is anders komen ze niet opdagen. Daar zit je dan met je kind tussen alles snacks. Voor een discofeestje kun je een oude cd ombouwen tot een uitnodiging. Plak de cd met de bedrukte kant op een stevig stuk karton en beschrijf de spiegelende kant met een cd-marker. Welke informatie op een uitnodiging niet mag ontbreken zijn onder andere de naam van het feestvarken, de datum, tijd en locatie. Nog origineler is een audiobestand maken met gesproken tekst. Vrolijke muziek op de achtergrond maakt het dan helemaal af.

Versieringen voor extra sfeer

De feestzaal wordt helemaal gezellig met leuke aankleding. Honderden ballonnen in een net aan het plafond die je later naar beneden kunt laten vallen voor een spelletje ballontrappen en ballonvolley. Vlaggetjes door de hele ruimte heen in vrolijke kleuren. Een discofeestje kan niet zonder discolampen. Hang een stroboscoop op en knipperende gekleurde lampjes. Met behulp van spiegeltjes en glanzende versieringen krijgen de lampen nog meer spel.

Rode loper met fotoshoot

Bij de binnenkomst van de disco kun je voor het eerste spektakel zorgen. Zet een rode loper neer en sta aan het einde klaar met een heuze gastenlijst. Staan de kinderen echt op de vip-lijst, laat ze dan vrolijk naar binnen. Sta als een echte paparazzi klaar met een fototoestel en zet de gasten op de foto en laat ze ervoor poseren. De kinderen ongedwongen hun gang laten gaan kan met een photoboot. Leg wat verkleedkleren klaar en tekstbordjes en met een druk op de knop maken de feestgangers zelf de foto.

Favoriete muziek van de kinderen

Een discofeestje kan absoluut niet zonder muziek. Wil je zeker weten dat elk uitgenodigd kind muziek te horen krijgt waar hij/zij van houdt, dan kun je vooraf vragen of ze een lijstje insturen met daarin hun favoriete nummers. Nog leuker is het om een Kidz-DJ in te huren. Een professionele diskjockey weet precies wanneer welk nummer ingezet moet worden om de beste sfeer te creëren. Het leuke is dat ze in hun programma meestal wel wat extra leuke dansjes hebben zitten of speciale spelletjes die de feestvreugde vergroten. Scheelt jou ook weer de hele tijd achter de knoppen staan waardoor je je beter kunt concentreren op het bijvullen van de snacktafel.

Snacktafel en cocktails

Aan de rand van de dansvloer zet je een grote tafel vol met allerlei lekkere snacks. Zakjes chips, bakken met verschillende soorten snoep of als je het gezond wilt doen, met fruitspiesjes. Tussen het dansen door kunnen de kinderen langs het buffet waar ze zelf hun gang kunnen gaan. Je kunt ingeschonken glaasjes limonade klaar zetten of de hele fles waarmee ze zelf hun drankje kunnen verzorgen. De wat luxere en leukere variant is de cocktailbar. Zet allerlei ingrediënten waarmee de feestgangers zelf hun drankje kunnen mixen. Met een aantal uitgeprinte recepten voor alcoholvrije cocktails geef je ze een handleiding. Een verfrissing wordt zo een extra leuke activiteit.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Super leuk! Vorig jaar hebben wij ook een kinderfeestje georganiseerd met muziek, de kinderen vonden het super leuk. Wij lieten ook mokken bedrukken met de namen van alle genodigden, zo hadden ze allemaal hun eigen beker waar ze uit konden drinken! Ook nog eens corona-proof.

    Anne

    Maarten: webadres naar webshop verwijderd ivm ‘gratis reclame’.