Kinderboekenweek: De 4 favoriete kinderboeken van Liam (8 jaar)

kinderboekenweek, kinderboeken

Na drukke momenten op de dag vinden onze jongens het fijn om even op de bank te kruipen onder een dekentje met een filmpje of een boek. Het liefst hebben we natuurlijk dat laatste en daarom hebben we ook aardig wat boeken in huis voor verschillende leeftijden. We vroegen de mannen wat hun favoriete kinderboeken zijn. Deze keer vertelt Liam (8 jaar) welke boeken hij er graag bij pakt.

Serielezer

Als Liam iets leuk vindt om te lezen, dan leest hij dat boek graag vaker. De tweede keer begrijpt hij alles nog beter omdat hij de woorden dan al een keer gelezen heeft en het verhaal beter weet te volgen. Is een boek enorm leuk, dan wilt hij ook graag de andere boeken uit de serie lezen als die bestaan. In deze favorietenlijst kom je dan ook een aantal kinderboekenreeksen tegen in plaats van losse boeken.

Benieuwd naar de favoriete boeken van Kyran (5 jaar)?

De vier favoriete kinderboekenseries

kinderboek, kinderboekenweek, dolfje weerwolfje, paul van loon

Dolfje Weerwolfje

Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmy binnen. “Ik wil dit niet,” gromt Dolfje. “Misschien gaat het vanzelf over,” zegt Timmy. “Ja jij hebt makkelijk praten,” gromt Dolfje. “En als het niet overgaat? Wat dan?”

Dit is slechts één van de vele boeken uit de reeks en Liam verslindt ze graag allemaal. Ook de luisterboeken zijn favoriet.

Kijk hier voor meer informatie.

donald duck, pocket, lezen

Donald Duck Pocket

In de Donald Duck pockets vind je meerdere verhalen van de onhandige eend. Samen met zijn neefjes en de rest van zijn familie en vrienden beleeft hij in elke pocket een groot avontuur.

Kijk hier voor meer informatie.

de griezelbus, paul van loon, kinderboek

De Griezelbus 3

Stel je voor, je bent met je klas op excursie in een museum. En daar is iemand met gruwelijke plannen.

Stiekem sluip je met je vrienden weg van de groep. Dan valt de stroom uit. Kortsluiting? In elk geval wordt het pikdonker. En in dat duister sta je plotseling tegenover… de Griezelbus. Daar begint je reis door de Andere Werkelijkheid (AW), de plaats waar nachtmerries werkelijkheid worden.


Kijk hier voor meer informatie.

piraten van hiernaast, kinderboek

De piraten van hiernaast – Kanonnen op de camping

Piratenfamilie Donderbus mag met Michiel en zijn ouders mee op vakantie. De piraten zijn nog nooit op de camping geweest, en snappen niet zo goed hoe kamperen in zijn werk gaat. Dat je geen kanon voor je tent mag zetten, bijvoorbeeld. En dat je een zwembroek aan moet doen als je een duik wilt nemen. Het wordt een echte survival vakantie als Billy en Michiel verdwalen in het bos. De piraten gaan naar hen op zoek, maar of de jongens daar nou zo veel aan hebben…

Kijk hier voor meer informatie.

Wat leest jouw kind graag?

Leest jouw kind ook zo graag? Wat is het favoriete boek van jouw kind en heb je al duizend keer voorgelezen of pakt hij/zij telkens zelf om te bekijken/lezen?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *