KidiCom MAX gave gadget voor kids

Hij werd zes en mocht na de vakantie naar groep 3. Kon gewoon niet wachten tot hij mocht leren lezen en schrijven. Nieuwe dingen leren. Via de telefoon van Chantal probeerde hij al via verschillende apps allerlei puzzels, kleurplaten en behendigheidsspelletjes uit. Het werd tijd dat hij van haar telefoon af ging en zijn eigen portable leerplatform kreeg. Voor zijn verjaardag kreeg hij daarom van VTech een Kidicom MAX.

Je eerste eigen tablet

De Kidicom MAX is een pocketformaat computer voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op speelse wijze maken kinderen kennis met allerlei apps waarmee je kunt spelen of leren. Een eerste ’telefoon’ waarmee je met familie en vrienden contact kunt leggen middels het versturen van berichtjes. Het leuke is dat je nog helemaal niet hoeft te kunnen lezen of schrijven om de Kidicom te gebruiken. Een voorgeprogrammeerde stem vertelt je precies wat je aan het doen bent en vraagt om bevestigingen.

Mega verjaardagscadeau

Bijna een maand heeft er een kartonnen doos op de trap gestaan met daarin het verjaardagscadeautje. Al die tijd wist Liam niet wat er in zat en is hij netjes van het plakband afgebleven. De avond ervoor had ik stiekem alles uit de verpakking gehaald en lag zijn nieuwe gadget alvast op de oplader. We hadden zo’n vermoeden dat hij onderweg in de auto naar Duinrell het apparaatje wel wilde ontdekken. De volgende ochtend werd meneer, een jaar ouder, wakker. Snel kroop hij bij ons in bed waar hij zijn cadeautje kreeg. Een enorme glimlach was het resultaat. Wat een dag was dit zeg. Naar een pretpark met zwembad toe en dan ook nog eens je eigen ’telefoon’.

Ouderlijk toezicht

Als ouder kun je binnen de Kidicom MAX meerdere instellingen doen. Door op de profielfoto linksboven te tikken, kun je naar het ouder-profiel toe. Hier kun je een profiel aanmaken voor je kind, de hoeveelheid schermtijd instellen en ook welke tijdstippen er geen gebruik gemaakt mag worden. Naast de instellingen via de Kidicom zelf, kun je als ouder ook op afstand controle uitoefenen. Door gebruik te maken van KidiConnect kunnen kinderen onderling berichtjes sturen als ze met elkaar bevriend zijn in het programma. Als ouder geef je goedkeuringen voor vriendschappen. Op je eigen telefoon kun je deze app installeren zodat je op afstand de eerste controle hebt. Oh ja, met de Kidicom kun je ook nog eens websites bekijken online. Als ouder stel je van te voren in naar welke site jouw kind mag kijken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Stuur mij eens een berichtje?

Dat was toch wel echt heel gaaf. Ik stuurde Liam via mijn app een berichtje naar hem. Op zijn schermpje kreeg hij een melding dat er post was. Al snel drukte hij wat tekens in om terug te sturen. Tja, daar kon ik dus totaal niks uit opmaken. Niet lang daarna ontdekte hij het microfoontje waarmee hij gesproken berichtjes kon doen. De stemvervormer maakte dit extra leuk, want nu kun je poepliedjes zingen met verschillende stemmetjes. Dat zijn omi de app ook installeerde zorgde ervoor dat zij en Chantal gingen wedijveren wie het gekste stemmetje met het raarste zinnetje kon doen. Nu hij in de klas leert lezen en schrijven zal het niet meer lang duren voordat we de eerste echte woordjes doorgestuurd krijgen.

Vette selfie

Wat papa en mama kunnen, dat kan Liam nu ook. Gewoon stoere selfies maken of gewone foto’s. De Kidicom MAX heeft bovenaan een cameraatje zitten met een scharniertje. Zo kun je de camera naar voren of naar jezelf richten. Scheelt lastig draaien met je toestel. Tijdens het maken van foto’s en video kun je allerlei effecten toevoegen waardoor je afbeelding nog fantasievoller wordt. Via de chat kun je de foto’s doorsturen naar iemand in je vriendenlijst.

Verhalen en spelletjes

Het apparaat is niet enkel voor foto’s en berichtjes, maar bevat ook apps voor spelletjes en verhaaltjes. Er zitten er al een paar voorgeprogrammeerd. Wil je meer, dan kun je dit downloaden in de store. Hier zit wel een nadeel, want de store bevat enkel betaalde apps. De spelletjes dagen je uit in strategie, motoriek en op vele andere vlakken. Stiekem zijn ze ook gewoon heel erg leuk om te doen. Verhaaltjes worden voorgelezen terwijl onderin de tekst erbij staat en als een vorm van karaoke verlicht wordt. Zo kun je meelezen met de verteller en leer je woorden te herkennen.

Blijven ontdekken

Hoe ouder je wordt, des te meer ga je ontdekken op de Kidicom. Wil je in het begin het enkel gebruiken om een spelletje te spelen, later ga je veel meer gebruik maken van het kladblok. Zo heeft het machientje voor elke leeftijd een geschikte functie.

Deze blog bevat gesponsorde producten.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *