Geef eens een kerstpakket aan jouw hulp

kerstpakket

Wat hebben we elkaar het laatste jaar hard nodig gehad. Die ene buurman die de boodschappen bij je voordeur zette omdat je in quarantaine zat. Je moeder die een extra keer kwam oppassen omdat jij moest werken, maar de kinderen niet naar school mochten. Ondanks alle maatregelen en beperkingen hebben we het maar mooi weer een jaar gered, maar dat ging niet zonder hulp. Tijd om eens een keer op een leuke manier dankjewel te zeggen tegen jouw steun en toeverlaat. Wist je dat je als particulier ook een kerstpakket kunt bestellen en laten bezorgen? Ik vertel je er graag meer over.

Dankjewel voor al je hulp

Met een kerstpakket kun je jouw waardering tonen aan degene die jou helpt. Of die dat nu geheel belangeloos doet of tegen een vergoeding, het is de gedachte die telt. En dat geldt ook voor een dankjewel. Je zou een kaartje kunnen sturen of een bosje bloemen, maar zo tegen het einde van het jaar is een kerstpakket ook heel toepasselijk. Hoe jij ‘dankjewel voor al je hulp’ wilt zeggen, dat is helemaal aan jou.

Je hoeft geen werkgever te zijn

Wist je dat je helemaal geen werkgever hoeft te zijn om iemand een kerstpakket cadeau te doen? Meestal wordt er bij een kerstpakket gedacht een die verrassende bonus aan het einde van het jaar. Die grote doos die je achterop de fiets mee naar huis neemt terwijl je een slok teveel op hebt tijdens de kerstborrel. Maar nee hoor, iedereen kan een ander een mooie verrassing bezorgen met een extra kerstcadeautje. Een kerstpakket bestellen, daar hoef je geen baas of manager voor te zijn.

Een kerstpakket of cadeaubon?

Of je nu gaat voor een cadeaubon of wilt uitpakken met een kerstpakket, degene die het gaat ontvangen zal er zeker blij mij zijn. Zelfs als er iets in zit wat ze helemaal niet nodig hebben, het gaat om het gebaar waarmee het gegeven wordt. Het ultieme kerstcadeau is het cadeau dat ze niet verwachten.

Cadeaubon voor kerst

Met een cadeaubon als kerstcadeau kun je alle kanten op. Zo kun je een waardebon halen van een specifieke winkel of je gaat voor een bon waarmee de ontvanger zelf een cadeau mag uitzoeken op basis van een puntensysteem. Bij dit cadeau kun je er al goed van uitgaan dat degene zelf iets heel leuks uitzoekt waar hij of zij echt iets aan heeft. De keerzijde van dit cadeau is dat het ook wel als ‘gemakkelijk’ beschouwt kan worden omdat je niet echt hebt hoeven nadenken over wat je wilt geven.

Kerstpakket vol verrassingen

Een kerstpakket zit altijd vol verrassingen. Voordat je de doos opent weet je nog niet wat er in zit. Elke greep tussen het vulsel haalt weer iets anders naar boven. Telkens is daar weer het verrassingseffect van een nieuw cadeautje. Hoewel, niet elk kerstpakket zit in een doos. Wat dacht je van een mooie borrelplank die opgemaakt is met lekkernijen of een sporttas vol sportieve cadeautjes? Met een pakket voor Kerst kun je een leuke selectie maken van kleine cadeautjes of lekkernijen. Je kunt zelfs een persoonlijk pakket voor iemand samenstellen met dingen die hij of zij zeker leuk vindt om te krijgen.

Een kerstpakket online bestellen

Geen zin om de drukte in te gaan van de winkels, zit je nog steeds thuis en mag je niet weg of krijg je maar geen tijd vrij gepland om een kerstpakket voor iemand te maken? Gelukkig kun je online een kerstpakket bestellen. Dus wil je hulpvaardige buurman verrassen, dan laat je een pakketje voor zijn deur afleveren dat je zelf uitgekozen hebt.

Vooraf samengesteld

Weet je niet wat je moet kiezen of ben je totaal inspiratieloos? Aanbieders van kerstpakketten hebben vaak al pakketten samengesteld in verschillende thema’s. Ga je dit jaar voor Mexicaans, voor Spaanse tapas of voor het exclusieve bierpakket? Wat nog leuker is, is een pakket met allemaal streekproducten. Zo steun je lokale ondernemers ook nog eens. Sla je twee vliegen in één klap.

Wie verdient er volgens jou een kerstpakket?

Wie is degene die altijd voor jou klaar staat en moet in een winters zonnetje gezet worden? Heb je er wel eens aan gedacht om iemand een kerstpakket te sturen? Niet als werkgever, maar gewoon aan een familielid of iemand die het heel goed kan gebruiken? Ik ben benieuwd naar jullie mooie verhalen hierover.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *