Kerstliedjes zoals ze niet horen

kerstliedjes zoals ze niet horen, kerstliedjes fout gezongen, kerstliedjes met schunnige tekst

Wat is er leuker dan liedjes helemaal fout te zingen? Gewoon even de tekst aanpassen waardoor het net even wat schunniger wordt of zodat ze gewoon heel erg vreemd worden. Na de succesvolle blog ‘Sinterklaasliedjes zoals ze niet horen‘ besloot ik eens rond te luisteren of ook de kerstliedjes wat stoutere versies hebben. Aangezien Kerst overal op de wereld gevierd wordt, moet dat niet al te moeilijk zijn dacht ik zo. Lees verder om te ontdekken welke ‘foute kerstliedjes’ ik allemaal gevonden heb.

Hoewel, makkelijk te vinden? Het lijkt er aardig op dat veel expres fout gezongen kerstliedjes niet uitgeschreven worden. Misschien omdat het religieuze karakter van sommige liedjes als een belediging voor het geloof worden beschouwd? Gelukkig heb ik toch wat liedjes kunnen vinden. Het leuke is dat dit artikel nooit af is en telkens aangevuld kan worden met nieuw liedteksten. Bij die speurtocht kan jij ook helpen door gevonden teksten in te sturen.

Midden in de winternacht

Midden in de winternacht (1)

Midden in de winternacht, ging de HEMA open. Onderbroeken en bh’s 10% goedkoper. Welke huisvrouw koopt daar niet, met contant of op krediet. Ben er heen gegaan, in de rij gaan staan, voor een string, voor een worst en een rode loper, want dat was goedkoper.

De herdertjes lagen bij nachte

De herdertjes lagen bij nachte (1)

De herdertjes lagen bij nachte
Zij lagen bij nacht in het veld
Zij hielden vol trouwe de wachte
Zij hadden hun schaapjes geteld
Daar hoorden zij d’engelen zingen
Ajax, Ajax, Ajax

Jingle bells

Jingle bells (1)

Jingle bells, jingle bells,
geef die kat een lel
Schop hem naar het ziekenhuis
Dan zegt ie dank je wel

Jingle Bombs

Buikspreker Jeff Dunham heeft samen met Achmed The Dead Terrorist een speciale versie opgenomen van het bekende Jingle bells. Dit nummer komt uit de show ‘Jeff Dunham’s Very Special Christmas Special‘. Meer foute kerstnummers met zijn andere karakters zijn:

 1. Christmas Outside The Box
 2. When Santa Comes To Town
 3. Santa Is A Redneck
 4. I Hate Christmas
 5. Song For Jeff
 6. An American Christmas
 7. Sweet Daddy Santa Claus
 8. Jingle Bombs
 9. Roadkill Christmas
 10. Light the fire
 11. Christmas With The Achmed Family
 12. From us to you

Vlaamse reclame opvoedlijn

De Vlaamse Opvoedingslijn hield jaren geleden een ludieke actie waarin een onschuldig kinderkoor kerstliedjes zong met wel heel vreemde en shockerende teksten. Op de melodie van ‘Stille nacht’ en ‘Jingle bells’ werden teksten gezongen die echt niet door de beugel konden om te zien hoe winkelend publiek daarop reageerde.

Ome Henk – Heel gelukkig Kerstfeest

De opvliegende Ome Henk is een fictief karakter dat ooit gespeeld werd door Frank van der Plas. De vijftig jarige uitkeringstrekker uit Biggeveen was grof gebekt en de hoofdrolspeler op verschillende cd’s met sketches en liedjes. De feestdagen moesten er ook aan geloven en zo kwam er onder andere een kerstnummer uit:

Welke foute kerstliedjes ken jij nog?

Welke foute kerstliedjes ken jij nog? Geef ze aan me door zodat de lijst aangevuld kan worden.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *