Kerstliedjes voor kids in verschillende talen

De radiostations draaien non-stop Kerstliedjes. Mariah Carey wil jou nog steeds voor Christmas en Chris Rea is nog steeds niet thuis. Elk jaar komen er nieuwe liedjes bij hopende om klassiekers te worden. Kids luisteren ook naar die liedjes, maar vinden het ook heerlijk om naar Kerstliedjes te luisteren die ze makkelijker kunnen verstaan. Winterse liedjes speciaal voor kinderen.

Vertrouwde oorwurmen

Ken je de Smurfen nog? Stomme vraag natuurlijk. Ken je het liedje van de smurfen nog? Weer een stomme vraag. Ik gok zo dat bijna iedereen dat liedje nog wel kent. De man achter de smurfenliedjes is Frans Erkelens. Hij was ook verantwoordelijk voor het deuntje van Pieter Post. Liedjes voor meerdere tekenfilmfiguren werden in verschillende talen uitgebracht. In 2000 stopte hij bij de productiemaatschappij en sloeg een andere weg in. De laatste jaren (sinds 2014) heeft hij het liedjes produceren weer opgepakt en publiceert ze onder de naam Sunroof Music via een eigen YouTube-kanaal: KIDZMIXFLIX

Winterse liedjes

Naast allerlei liedjes over dieren, dinosaurussen en trollen, heeft het kanaal ook een aantal winterse liedjes op het repertoire staan. Het leuke is dat dit in verschillende talen is en geïllustreerd met filmpjes. De ene keer met een compleet geproduceerde tekenfilm, de andere keer met een serie cliparts verzameld van het internet.

De complete Nederlandse winterse playlist vind je hier.

Dierenserie

In de dierenserie maak je kennis met verschillende dieren die over hun eigen belevenissen zingen. Vanuit de pool beland een ijsbeer in de jungle en ontmoet daar meerdere dieren die elk hun eigen hoofdrol krijgen.

Verschillende talen

De liedjes van KIDZMIXFLIX zijn niet enkel Nederlandstalig, maar gaan wereldwijd in verschillende talen. Naast Nederlands zijn Engels, Frans, Spaans en Duits beschikbaar.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *