Een eigen kantoor inrichten met beperkt budget

kantoor inrichten, thuiswerkplek, budget kantoor

Stel, je bent net een bedrijf voor jezelf begonnen. Je werkt lekker vanuit huis en hebt zo de flexibiliteit om zelf je tijd in te richten. Rustig wakker worden en de kinderen naar school brengen om daarna thuis eerst een bakkie koffie te drinken voordat je keihard aan de slag gaat. Om jezelf tijdens het werken wat rust te gunnen en niet tegen bergen wasgoed en rondslingerend speelgoed aan te kijken, heb je besloten om een eigen werkplek in te richten. Dat ene kamertje wat normaalgesproken volstaat met troep heb je opgeruimd en wordt nu jouw eigen kantoor. Na het aanschaffen van een nieuwe laptop is echter het geld wel een beetje op. Wat nu? Ik geef je wat tips om een kantoor in te richten met een beperkt budget.

Een werkplek inrichten hoeft niet duur te zijn

Om rustig te werken heb je niet zo heel veel nodig. Iets om je laptop op te zetten en iets om rustig in te kunnen zitten is eigenlijk het enige wat je nodig hebt. Nou ja, die laptop zelf is ook wel handig om erbij te hebben. Die laptop is vaak een aardige investering die het budget van een kantoor flink opslokt. Heb je niet al te veel startgeld, dan zal je moeten beknibbelen op de inrichting van je werkplek. Dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk, want voor een goede werkplek heb je geen spiksplinternieuwe kantoorinrichting nodig. Voor een prikkie kom je al aan een goed bureau of vind je de juiste gebruikte archiefkast of andere dingen die niet mogen ontbreken op een thuiskantoor.

Een bureau met een klein krasje

Vind je het niet erg om een al gebruikt bureau in je kantoor te zetten dan zijn er heel wat tweedehands bureaus om tussen te snuffelen. Vaak komen deze bureaus van bedrijven die hun inrichting veranderen of die failliet zijn verklaard. Deze werkplekken hebben zo goed als niets geleden en op een klein krasje na (als die er al op zit) zal je niet eens merken dat er ooit al iemand aan gewerkt heeft. Ga je op zoek naar een bureau dat je een tweede werkleven wilt geven, dan heb je genoeg keuze. Van zit-sta bureau tot een ergonomisch verstelbaar bureau of van een hoekbureau tot simpelweg een standaard tafel.

Bureaustoel met goede zithouding

Achter dat gebruikte bureau heb je ook geen nieuwe bureaustoel nodig. Wel is het belangrijk dat je een goede zithouding hebt in de stoel die je uitkiest. Bij tweedehands bureaustoelen is het slim om deze eerst uit te testen voordat je ze aanschaft. Zitten de armleuningen goed en kun je ze verstellen? Is de zitting goed genoeg gevuld zonder doorzakkers en als je gaat voor een gebruikte bureaustoel met wieltjes moet je goed kijken of deze niet beschadigd zijn en wel goed rijden. Echter is dat allemaal meestal geen probleem als je een tweedehands bureaustoel aanschaft bij winkels die executieverkopen doen.

Een goede verlichting van een simpele lamp

Met LED-verlichting kom je al snel heel ver als het gaat om verlichting van je kantoor. Enkel het licht van je laptopscherm op je ogen is niet heel bevorderlijk. Om geen oogproblemen te krijgen zal je een extra lichtbron moeten plaatsen. Een goedkope bureaulamp volstaat al prima. Met een LED-lamp behaal je al snel genoeg licht en je bent nog duurzaam bezig ook.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *