Kabouterroute Beek-Ubbergen

Al vele jaren is in het bos van Beek-Ubbergen de Kabouterroute te vinden. Onlangs is de route vernieuwd en opgeknapt. Tijdens een wandeling door het dorp en het bos kom je overal kabouters tegen. Sommige makkelijk te vinden en anderen zie je na even speuren. Tijdens het speuren kom je langs de kabouterboom, de allerdikste en oudste boom van Nederland. Op tweede Paasdag hebben we onze wandelschoenen aangetrokken om deze route voor het eerst te gaan lopen. Een route speciaal voor kinderen van 2 t/m 10 jaar.

Bezoekgegevens
Datum: 06-04-2015
Gezelschap: Vrouwlief en Liam (20 maanden) en hond Nala
Entreeprijs: Gratis
Extra kosten: €1,50 voor een Kabouterpaspoort (routeboekje)

Adresgegevens
Startpunt:
Hotel-restaurant ’t Spijker
Rijksstraatweg 191,
6573 CP Beek-Ubbergen

Service voor kinderen

Kabouterpaspoort:
Om de route te lopen heb je een routekaartje nodig, deze zit in het Kabouterpaspoort dat voor de rest vol staat met spelletjes, liedjes en opdrachten voor onderweg. In het boekje worden alle kabouters die je onderweg tegenkomt voorgesteld met een naam en wat ze doen.
Het kabouterboekje is voor € 1,50 verkrijgbaar bij o.a. VVV Rijk van Nijmegen en Hotel-restaurant ’t Spijker (waar de route ook start). Tevens is het gratis te downloaden via www.visitnijmegen.com.

Wandelwagens:
In verband met trappetjes en hoogteverschillen is de route minder geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s. Doordat we dit van te voren wisten, hebben we de draagdoek meegenomen. Voor de kleinsten is het pad regelmatig iets te steil, maar op veel plekken ook goed te lopen.

En verder:
Verder geen service. De route is geheel buiten en is bij slecht weer natuurlijk niet helemaal een pretje. Bij goed weer is het een heerlijke wandeling waarbij het speurende oog getrakteerd wordt. Plekken om luiers te wisselen zijn er officieel niet, maar elke ouder weet zijn kind overal wel te verschonen. Wel even een zakje meenemen voor de luier die je later een keer weggooit in een afvalbak.  Bij het begin- en eindpunt kun je altijd even naar het toilet en een drankje en wat te happen is daar ook aanwezig.

Leuk voor papa en kind?

Deze Kabouterroute is absoluut papaproof. Gezellig samen wandelen, zoekend naar kabouters in hoeken en gaten. Samen “op een grote paddestoel” zingend rondstappen naar een volgende puntmuts. Zelf alle spulletjes meenemen die horen bij een kind verzorgen Neem vooral bammetjes mee zodat je onderweg spontaan een picknick kunt doen.

Meer foto’s zien van deze kabouterroute? Kijk in het Kabouterroute album op Papa’s wereld Facebookpagina.

(*) Vermelde prijzen zijn actueel op 09-04-2015

Meer kabouterpaden in Nederland

In Nederland kun je veel meer kabouterpaden bezoeken met je kinderen. Op zoek naar een kabouterpad in Gelderland, dan vind je er al snel een heel stel.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *