Laat jouw karakter terug zien in jouw thuiswerkplek

thuiswerkplek, thuiskantoor, thuis werken

Steeds meer mensen gaan thuis werken. Ze ruilen hun kantoor op locatie in voor een rustig plekje in eigen huis. Een tweede groep neemt juist de stap om vanuit huis te werken doordat ze een eigen onderneming beginnen. Een goede plek om ongestoord te werken is dan belangrijk, want als er gillende kinderen rondom je rennen is dat niet heel erg bevorderlijk voor je prestaties. Dat ene rommelkamertje of de zolder wordt dus omgebouwd tot een thuiswerkplek. De hele uiterlijke sfeer van dat kantoor bepaalt hoe relaxt jij je er voelt en hoe jij er kunt werken.

Jouw kantoor, jouw inrichting

Als er ook maar iets belangrijk is bij het inrichten van een thuiskantoor is dat het helemaal bij jou past. Ben jij geen klassiek type dat maatpakken draagt en graag een glaasje whisky uit de karaf schenkt, dan is een kantoor met zware antieke meubels niets voor jou. Zit je juist uren achter de computer voor beeldbewerken, teksten schrijven en inspiratie opdoen, dan zal je vast voor een hightech bureau gaan met overal schermen, gadgets en kabels liggend op de laminaat vloer. Jouw thuiskantoor laat een stukje zien van wie jij bent, maar dan op professioneel niveau.

Ben jij zo’n opgeruimd type?

De manier waarop jij werkt kun je terugzien in de inrichting van jouw werkplek. Ben je heel erg georganiseerd dan hangt er vast een planbord met daarnaast een whiteboard vol gestructureerde aantekeningen. Op het bureau nette stapeltjes boeken en papieren, in de kast de ordners netjes op een rijtje en overal labels om dingen snel terug te vinden. In je inrichting heb je dan vast gekozen voor genoeg kastruimte en heeft alles een vaste plek waar het goed zichtbaar is. Hoe anders is dat bij een creatief duizendpoot die met honderd dingen tegelijk bezig is. Daar zal elk project kriskras door elkaar liggen en liggen de proppen papier naast de prullenbak. Als een potentiële klant jouw thuiskantoor inloopt, zal hij al snel een idee krijgen met welk type hij te maken heeft.

Alles in jouw kantoor is sfeerbepalend

Alles wat er in jouw kantoor staat, ligt of hangt bepaalt voor een deel de sfeer die het uitstraalt. Zelfs het kleurgebruik heeft invloed. Zijn er veel kleuren in de meubels en details dan kan het nogal druk overkomen, terwijl meubels in dezelfde kleurstelling juist wat meer rust uitstralen. Een klassiek bureau geeft natuurlijk een compleet andere sfeer dan wanneer je er een hangmat met standaard in plaatst.

De vloer afstemmen op jouw werkplek

Voordat je een thuiswerkplek gaat inrichten is het leggen van een fatsoenlijke vloer erg belangrijk. Vloerbedekking ziet er misschien wel heel erg warm uit voor onder de voeten, maar is vaak niet erg praktisch in een ruimte waar gewerkt wordt. Nog voordat er een meubelstuk inkomt moet de juiste vloer gekozen en gelegd worden. Veel gekozen wordt er voor laminaat of pvc vloeren. Het leggen van dit soort vloeren is niet al te moeilijk en beiden hebben een lange levensduur zonder dat er echt onderhoud aan gepleegd moet worden. Slechts een keertje vegen of zuigen is voldoende en zo nu en dan eens een zwabber er overheen. Ondanks dat deze vloersoorten erg gangbaar zijn, zijn ze te gebruiken in elk type thuiswerkplek doordat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende patronen en kleuren. Hiermee bepaalt de vloer als eerste de sfeer van jouw werkplek. Helemaal als je de kleur afstemt op de rest van het interieur.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *