Introductie LEGO Nintendo bouwt op nostalgie

Ik was nog een jochie van een jaar of tien toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Mario. Lang had ik gespaard voor mijn eerste eigen spelcomputer. Na de Atari die we al jaren hadden, mocht ik een Nintendo kopen. Als ik de kans kreeg, dan speelde ik beneden op de tv spelletjes als Mario en Duck Hunt. Laatst speelde ik nog een paar spelletjes samen met Liam om te kijken of het ding het nog deed. Het laatste nieuws van LEGO deed me kwijlen en zorgt voor jeukende bouwvingers.

LEGO als games

De combinatie van Nintendo en LEGO vind ik niet echt vreemd. Al langere tijd speel ik LEGO-spellen op de Wii en de WiiU. Heerlijk vind ik het om LEGO-versies van allerlei films na te spelen in een wereld waar je allerlei items moet zoeken en karakters moet vrijspelen. Bij de introductie van LEGO Dimensions (een soort Skylanders, maar dan met LEGO-poppetjes) ruilde ik mijn Wii dan ook om voor de WiiU. Pas nog kocht ik een tweedehands exemplaar van LEGO Jurassic World die ik nu samen met Liam speel (of alleen als iedereen op bed ligt).

Een console van LEGO

Dat het de andere kant op zou draaien, dat had ik nou niet verwacht. Goed, je ziet op internet heel wat AFOLs (Adult Fans Of LEGO) de meest briljante bouwwerken maken waarbij ze zich laten inspireren op hun favoriete spellen. Dat LEGO in samenwerking met Nintendo een echte klassieker op de markt zou brengen, is een echte verrassing. Per 1 augustus komt de Nintendo Entertainment System™ (NES) set uit. De eerste console van Nintendo geheel nagebouwd van 2646 LEGO-steentjes.

Nostalgie vol details

De eerste beelden zorgen ervoor dat je als gamer direct naar je portemonnee wilt grijpen om deze bouwset in huis te halen. Niet alleen bouw je een volledige console inclusief stekkers en controller, maar ook een gamedisk die daadwerkelijk in de computer gestoken kan worden. Supergaaf detail is dat je het ook daadwerkelijk naar beneden moet duwen zoals je dat vroeger ook deed met je spelcassette. Als dat nog niet genoeg is, dan zit er in de set ook nog een jaren ’80 televisie die je moet bouwen. Deze bevat een extra verrassing. Door middel van een draaisysteem laat je in beeld een level van Super Mario Bros afspelen. Muntjes, Goomba’s en powerups komen voorbij terwijl Mario door het level rent en springt.

Bezit je het Mario-poppetje uit de LEGO Super Mario Avonturen met Mario Startset, dan haal je nog meer uit deze set. Door het poppetje bovenin de tv te steken, activeer je ook nog eens geluidseffecten die horen bij de muntjes, power ups en vijanden.

Promofilmpje LEGO Nintendo Entertainment System

LEGO NES kopen

De LEGO NES zal vanaf 1 augustus 2020 exclusief verkrijgbaar zijn bij LEGO Retail Stores en via LEGO.com. Vanaf 2021 zal de set ook verkrijgbaar zijn bij andere toonaangevende retailers over de hele wereld. De set heeft nummer 71374.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *