HUP hotel, sporten totdat je erbij in slaap valt

Heel erg sportief ben ik niet, tenminste, niet meer. Jarenlang speelde ik korfbal en liep ik wandelmarsen. Dat is allemaal verleden tijd. Ik sport gewoon niet, rondjes Pokémon Go reken ik niet als sport. Maar toch, als ik met de kids aan het voetballen ben op de bso of thuis, dan wil ik die bal in het net trappen. Het liefst vaker dan de tegenstander. Dat geldt dan ook voor andere sporten. Het HUP hotel in Mierlo daagde mij uit om samen met het gezin eens in hun sportieve omgeving te komen spelen en slapen. Dat hebben we gedaan en wat een beleving was dat!

Alles in het teken van sport

Tussen de voetbalvelden van Mierlo staat een groot hotel. Ziet het pand er aan de buitenkant nogal gewoontjes uit, binnen kom je in een wereld die sport ademt. Rijd je met de auto de parkeerplaats op, dan zie je achter het hoofdgebouw een complex liggen dat al iets meer weg heeft van een gymzaal. Wegwijzers geven de richting aan naar het HUP hotel of naar Monkey Town. De entree begint al met een hoge empire-stoel en de eerste echte blikvanger is de glijbaan in de centrale ruimte.

Genomineerd concept

Het HUP hotel is geopend in 2019 en met de drie pijlers sportief bezig zijn, lol maken en relaxen is er een enorm sfeervol concept neergezet. Gethematiseerde kamers, gangen vol sportmemorabilia, sportieve activiteiten en tal van leuke details brengen je als bezoeker binnen een paar tellen in een sportieve bui. Na inchecken wil je meteen aan de slag en de eerste sport die je doet is uitkiezen wát je wilt gaan doen. Een concept dat zó goed is doorgevoerd dat HUP genomineerd is voor een ENTREE Award in de categorie ‘Best Hotel Concept’.

Slapen na en voor de sport

Ben je na een dag sporten in alle faciliteiten die HUP je biedt te moe om naar huis te gaan, dan kun je altijd blijven slapen. Beter nog, je kunt jezelf ’s nachts opladen om de volgende dag jezelf weer in het zweet te werken. Wij sliepen als gezin in een BASE Room. Een kamer die voor een gezin precies goed genoeg is. Een uitgeklapte bedbank met matras functioneert als tweede tweepersoonsbed. Voor Kyran hadden ze een campingbedje geplaatst, maar slapen bij zijn grote broer was veel fijner (tot later in de nacht toen hij tussen ons in kroop). Alle kamers in het hotel hebben sportieve elementen meegekregen. Zo staat er een grote cup als decoratie, heeft de prullenbak een basketbalnetje erboven hangen, is de handdoekdrager een balk van een gymtoestel en ligt er een gigantische skippybal als zitplek. Onze jongens hadden de CLUB Family helemaal geweldig gevonden, want die had ook nog eens een stapelbed in de kamer staan.

Toevallig klasgenootje

In de week voordat we vertrokken, wilden we het uitje nog even een verrassing houden voor de kids. Dat was tenminste het plan, totdat een klasgenootje vertelde dat ze het weekend naar een hotel zou gaan met een grote glijbaan naar beneden. Chantal, die helemaal verrast enthousiast werd, vertelde dat wij dat ook gingen doen. Bleken we na navraag bij de moeder inderdaad naar hetzelfde hotel te gaan. Wat heerlijk voor onze jongens, ze hadden het hele weekend speelkameraadjes. Er werd samen gezwommen, midgetgolf gespeeld, een drankje gedronken en een balletje getrapt. Tussendoor gingen ze samen naar de bioscoopzaal of naar de glijbaan. Terwijl wij als ouders een drankje en een hapje namen, speelden zij er zelfstandig op los. Als ouders letten we op elkaars kinderen en lieten we ze zelf ontdekken. Het fijne was dat dit toeval ervoor zorgde dat Chantal en ik een stuk makkelijker konden relaxen. Heerlijk!

Gezond de dag beginnen

Elke sporter begint de dag goed met een stevig ontbijt voordat er gesport wordt. Op een lege maag is je energie al snel weg en dat moet je natuurlijk niet hebben. Goed, ik beken. Ik ben een slechte ontbijter. Meestal eet ik pas iets als ik al op de fiets heen en weer ben geweest om Liam naar school te brengen en zelfs dan blijft het vaak bij een kop koffie. Een hotelontbijt is de hemel voor me. Ik hou er van. Alles staat voor je klaar, kiezen wat je maar wilt. Van versgebakken spek tot yoghurt met nootjes, croissantjes of versgesneden rosbief. De kids vonden het ook geweldig, langs de ontbijtkeuken lopen en versgebakken pannenkoekjes krijgen. Zelf kiezen wat ze willen. Wat je bij het ontbijt wel merkt is dat kinderen dit niet helemaal zelfstandig kunnen doen. Het meeste staat te hoog of net te ver weg voor ze. Een verhoging langs de rand of een kleine kinderbar erbij helpt ze om ook tussendoor zelf iets te halen.

Helemaal uitleven

Wil je niet per se de gym in, zoals wij, dan kun je de hele dag bezig zijn met allerlei activiteiten. Midgetgolf viel bij onze kinderen het meest in de smaak. Bij de receptie zelf stokken halen, zelfs voor papa en mama als ze later ook mee wilden doen, en dan aan de slag om een hole-in-veel te slaan. De digitale voetbalmuur werd pas iets later door Liam ontdekt, maar werd meteen een succes. Proberen met een bal alle vlakken te raken met verschillende spelletjes. Voor het eerst zagen we een voetbaltafel voor meer dan vier personen. Met de versie in het hotel konden wel tien personen tegelijkertijd bezig zijn. Wat een bizar leuk ding om te zien. Op het grote veld kun je tennissen, voetballen of basketbal spelen. Dit veld kun je ook reserveren zodat je het (tijdelijk) voor jezelf hebt. In de lobby vind je een snookertafel waar je de ballen over het laken heen kunt stoten. Wil je een nat pak halen, dan is er het zwembad. Daar heb ik geen beelden van gemaakt aangezien daar telefoons en camera’s verboden zijn.

Relaxen in de lobby

De lobby van het hotel is eigenlijk een grote relaxplek. Hangende zitjes, comfortabele banken, een haardvuurtje en een bar. Alles wat je nodig hebt om even tot rust te komen en de inwendige mens te verzorgen. Eten van een lekkere salade of hamburger, een biertje of een sapje. Een plek om lekker met elkaar te kletsen. Voor de kinderen staat in de filmzaal de hele dag een kinderzender op het grote scherm.

Krijspaleis inbegrepen

De hel voor elke ouder en de hemel voor elk kind is gevestigd in hetzelfde gebouw. Via een paar gangen loop je zo Monkey Town binnen. Een binnenspeeltuin met veel klimmogelijkheden. Oké, ze zijn stiekem wel leuk. Toegegeven, ik ben ook de ballenbak ingedoken. Om gratis gebruik te maken van deze speeltuin haal je bij de receptie een polsbandje die je bij de kassa van Monkey Town laat zien. Je kunt daarna zo doorlopen. Ben je na een dag spelen het polsbandje kwijtgeraakt of heb je die onder de douche afgeknipt? Geen zorgen, je haalt zo een nieuwe.

Sportmuseum

Ben je zelf helemaal klaar met sporten, dan is het nog lang niet klaar. Ik schreef al dat alles in het teken staat van sport in dit hotel. Daarbij overdrijf ik niet, want het bevat zelfs een voetbalmuseum. Naast voetbalshirts, schoenen en vaantjes in meerdere gangen is er een aparte ruimte voor voetbalgeschiedenis. We zagen er shirtjes hangen van Maradona, pakken van Van Gaal en Guus Hiddink. Verschillende prijzen en zelfs een kampioensschaal van de eredivisie. Toevallig weet ik dat deze gemaakt worden bij tingieterij ’t Oude Ambacht, een gieterij waar wij bij De Tinnen Roos regelmatig mee samenwerken. De collectie komt van verzamelaar Jos Lenssen en heeft afgelopen jaar een eigen plek gekregen. Je kunt er zo binnenwandelen en alles bekijken.

Bowlen en grillen

Strike! Dat is de bedoeling bij een potje bowling. Chantal en ik werden gewoon beide potjes ingemaakt door de kinderen. Goed, zij speelden met een stootbandje en wij mikten ze gewoon zo de goot in. Een leuk en lekker arrangement is een uurtje bowlen met daarna twee uur grillen. All you can eat en de drankjes zijn gratis (sterke drank uitgesloten). Wij deden dit op de eerste dag. Na ’s ochtends al vroeg zwemles te hebben gehad en daarna flink spelen in het hotel, werd het Liam een beetje teveel aan tafel. Achterin waren er een paar tafeltjes vrij en hij vroeg ons of hij daar mocht zitten. Met een kleurplaat van het restaurant nam hij zijn rustmoment. Ondertussen bleven wij lekkere spiesjes, hamburgers, worstjes en kip op de plaat leggen. Afgewisseld met wat groenten en stokbroodjes hebben we lekker gegeten.

Ontmoetingsruimtes

Naast hotel en sport, biedt HUP ook mogelijkheden voor vergaderingen in een ongedwongen sfeer. Sportief ingerichte zaaltjes en hoekjes in het hotel dagen je uit om eens niet achter een bureau te gaan zitten, maar bewegend in gesprek te komen. Zelfs de mogelijkheid om in een ballenbak te duiken of plaats te nemen op tribunes. Even niet in een saai kantoor, maar in een omgeving die speels stimuleert.

Waar het nog net iets beter kan

Als bezoekers zijn we enorm tevreden over het hotel en alle faciliteiten die erbij zaten. Er zijn er zoveel dat we niet eens alles hebben kunnen uitproberen. Met alle positieve indrukken, is het lastig om de minpuntjes te onthouden. Toch kan het soms net iets beter. Als je de trap oploopt, wat enorm gestimuleerd wordt, kun je in de gangen van de verdiepingen zien op welke hoogte je zit, dit kun je vanuit de lift niet zien. Een kleine verplaatsing van de etageborden lost dit direct op. De kleedkamers mogen iets duidelijkere bebording hebben. De meeste zwembaden hebben bijvoorbeeld een familie-ingang en dat is dus hier niet het geval. Liepen we zo allemaal de vrouwenkleedkamer binnen (oeps). De kleedkamers mogen overigens wat mij betreft wel wat privéhokjes hebben. Ik vind het als man die in de kinderopvang werkt zijnde niet prettig om me te moeten omkleden tussen vreemde kinderen (jongens en meisjes). Het laatste puntje zijn de andere wegwijzers. Het toilet zoeken op de begane grond ben je wel even mee bezig. Hoewel de bordjes leuke logo’s hebben, vallen ze gewoon niet op. Ze mogen er wat meer uitspatten.

Dikke aanrader

Na een alinea muggenziften is het tijd om te vertellen dat wij als gezin een enorm leuke tijd hebben gehad in de twee dagen dat we mochten rondbrengen bij HUP. Het gezin van Liam’s klasgenootje hielp daar zeker aan mee. Aanrader voor gezinnen? Absoluut. Voor elk gezinslid is er wel iets sportiefs te doen en anders is het wel om er te relaxen. Nog niet overtuigd? Ga er eens heen en laat je enorm verrassen.

Ook Marisca van Mamablogger.nl ging naar het HUP Hotel, op eigen initiatief. Is haar mening daarom anders? Lees het in haar bevindingen.

Adresgegevens

HUP
Arkweg 3-17 
5731 PD Mierlo 
Nederland 
+31 (0) 492 67 89 11

Deze blog bevat gesponsorde producten.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *